Nye tal: Se om du vinder eller taber på ny boligskat

Flere penge til husejerne, mens ejere af lejligheder kan se frem til et beskedent fald i rådighedsbeløbet, viser svar fra skatteminister Karsten Lauritzen

Mange boligejere får råd til mere rødvin, når de nye boligskatter træder i kraft, viser svar fra Skatteministeriet. Foto: Thomas Borberg
Mange boligejere får råd til mere rødvin, når de nye boligskatter træder i kraft, viser svar fra Skatteministeriet. Foto: Thomas Borberg

Boligejere i Hørsholm nord for København kan købe rødvin og bøffer for ekstra 3.100 kr. i 2025, når de nye boligskatter træder i kraft.

Det fremgår af et svar fra skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Socialdemokratiets Jesper Petersen.

Det skriver Børsen.

Men det er ikke kun nord for København, at boligejerne kan glæde sig, hvis tallene holder. Se tallene her.

Også boligejere i kommuner som Halsnæs, Albertslund, Helsingør, Frederikssund og Odsherred kan se frem til en stigning i det årlige rådighedsbeløb på mellem 2.000 kr. og 3.000 kr.

- Aftalen om de nye boligskatter betyder, at boligskattesatserne i 2021 sænkes markant. De fleste boligejere vil dermed opleve, at de samlede boligskatter falder i 2021 i forhold til en videreførelse af gældende regler. Samtidigt aflyses de store stigninger i grundskylden, som boligejerne ellers havde i udsigt, siger Karsten Lauritzen.

Men der er også boligejere, der mister penge.

Det er især ejere af ejerlejligheder i København og på Frederiksberg, der må se frem til en nedgang i rådighedsbeløbet på henholdsvis 2.500 kr. og 2.200 kr.

Se her om du vinder eller taber

På landsplan er der generelt penge til skatteydere, der bor i hus, nemlig  1.300 kr. i snit, mens ejere af ejerlejligheder i gennemsnit vil miste 1.100 kr. til forbrug fremme i 2025.

- Det sidste skal ses i lyset af, at specielt grundværdierne for ejerlejligheder er væsentligt undervurderet i de nuværende vurderinger. Stigningerne i skattebetalingen for ejerlejligheder afspejler således, at boligskatterne for ejerlejligheder bringes tættere på de boligskatter, som ejere af enfamiliehuse med samme ejendomsværdier betaler.

- En del af stigningen skyldes endvidere bortfald af skatterabatter, når nuværende ejere fraflytter deres bolig. Nye boligejere vil derfor kunne tage højde for ændringerne i boligskatterne i forbindelse med deres boligkøb, siger Karsten Lauritsen.

 

I 2020 stopper det nuværende skattestop på ejendomsværdiskatten, og der skal derefter betales skat af de nye ejendomsvurderinger, der er langt højere. Til gengæld bliver skatteprocenterne sat ned til effektivt 0,44 pct. for de fleste.

"De fleste boligejere vil opleve, at de samlede boligskatter falder i 2021 i forhold til en videreførelse af gældende regler. Samtidigt aflyses de store stigninger i grundskylden, som boligejerne ellers havde i udsigt," skriver skatteministeren i sit svar.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers