Nye trafikproblemer: Nu kan bilisterne ikke komme væk fra motorvejene

Mindst 10-15 steder i landet kan bilisterne ikke komme væk fra motorvejen

Mindst 10-15 steder i landet oplever bilister, at det kan være svært at komme væk fra motorvejen. Arkivfoto: Ernst van Norde
Mindst 10-15 steder i landet oplever bilister, at det kan være svært at komme væk fra motorvejen. Arkivfoto: Ernst van Norde

Oplever du store trafikale problemer på motorvejene? Tip Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms til 1224 (koster alm. takst)

Det er ikke kun på motorvejene, at den øgede trafik giver udfordringer. Mindst 10-15 steder i landet kan bilisterne ikke engang komme væk fra motorvejen igen. Det skriver Jyllands-Posten

- Der er problemer mange steder, fordi bilerne skal fra motorvejen og ind på en langt mindre kommunevej. Men mange kommuner har ikke penge til at ombygge vejene, så de kan tage presset fra det stigende antal biler, siger trafikforsker Harry Lahrmann fra Aalborg Universitet med henvisning til, at der i 2016 blev solgt 7,4 procent flere biler end den hidtidige rekord i 2015 - og at trafikken på motorvejene til og med september steg med 4,3 procent i forhold til året før.

De dårlige frakørselsforhold giver dagligt længere og længere bilkøer, får med jævne mellemrum trafikken til at bryde sammen og fører i nogle tilfælde til ulykker, når trafikken på motorvejen pludselig går i stå, skriver Jyllands-Posten.

Se også: Jysk by bliver næsten pakket helt ind i motorveje

Vil holde bilister ude
Problemet kan forværres af, at nogle kommuner som København og Aarhus bevidst forsøger at holde bilisterne væk fra byerne ved at gøre det sværere at komme ind til byen med bil, siger Harry Lahrmann.

I Vejdirektoratet er man opmærksom på problemet og jagter de såkaldte trængselspletter. Flere steder i landet er man ved at ombygge frakørselsramperne, og ved Odense bliver resultatet Danmarks første vej med venstrekørsel.

Se også: Spritny jysk motorvej rykker nærmere

Her er der problemer
Der er størst problemer med at komme af motorvejen ved Aalborg, Aarhus, Skanderborg, Horsens, Vejle, Fredericia, Kolding, Odense, Korsør og i Hovedstadsområdet på specielt Motorring 3, oplyser DI til Jyllands-Posten.

Der er blandt andet nye/ombyggede frakørsler på vej ved Aarhus S, Skanderborg S, Horsens C, Odense SV og Tjæreby (Korsør).

- Det handler typisk om motorveje tæt på større byer. Samlet taler vi måske om 10-15 steder i landet, hvor bilisterne i dag ikke kan komme af motorvejen. Men problemet er stigende. Det handler om hovedstaden, om Vestfyn og om hele det østjyske bybånd op forbi Aarhus, siger Michael Svane fra DI Transport til jp.dk.

Se også: Danmarks første motorvej var til grin

121 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere