Nykredit-medarbejdere udsat for trusler og knuste ruder

En helt urimelig opførsel over for medlemmerne, siger formanden for Finansforbundet

Få gode råd til at undgå gebyr-problemer her

Er du medarbejder i Nykredit og har oplevet ubehagelige situationer efter kritikken? Kontakt os på mail 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. tekst)

Enkelte kunder har tilsyneladende været så vrede over Nykredits forhøjelser i bidragssatserne, at de har grebet til trusler og angreb mod Nykredits menige medarbejdere.

Det fortæller Kent Petersen, der er formand for Finansforbundet.

Blandt de episoder, som Finansforbundet har fået kendskab til i kølvandet på de kritiske historier om Nykredit og datterselskabet Totalkredit, er en knust bilrude, en, der er passet op på vej til arbejde, trusler og skældud over telefonen.

Kent Petersen skriver på Finansforbundets hjemmeside, at han er chokeret over medlemmernes oplevelser.

- Det her er en helt urimelig opførsel over for vores medlemmer! En ting er, at man som kunde kan være frustreret over udsigten til højere boliglån, men det må og skal ikke gå ud over sagesløse medarbejdere, der blot passer deres arbejde og hverken har indflydelse på direktionens eller bestyrelsens beslutninger, skriver han.

Formanden for Finansforbundet, Kent Petersen, er chokeret over, at medlemmer har været udsat for chikane oven på krtikken af Nykredit og Totalkredit. Foto: Torben Stroyer
Formanden for Finansforbundet, Kent Petersen, er chokeret over, at medlemmer har været udsat for chikane oven på krtikken af Nykredit og Totalkredit. Foto: Torben Stroyer

  TV2s direktør Merete Eldrup har været med til at beslutte bidragsstigninger til en halv million boligejere. Foto: Jens Dresling Samfund - 4. mar. 2016 - kl. 07:03 TV2's direktør står bag Totalkredits bidragsforhøjelser

Han mener, at overskrifter som 'Grådige gebyrgribbe flår dig', et udtryk som Ekstra Bladet gerne bruger i denne sag, er med til at skabe en hadsk stemning mod de finansielle virksomheder, som rammer de af deres medlemmer, som møder kunden i det daglige.

Niels Lindeburg og hans familie kan se frem til færre fornøjelser, når bidragssatserne på Totalkreditlån til juli stiger. (Foto: Jonas Olufson) Samfund - 2. mar. 2016 - kl. 22:21 Flået af gebyr-gribbe: De napper fornøjelserne op af tegnebogen

- Det er uheldigt, at vores medlemmer uforskyldt skal stå til mål for, hvilke ledelsesbeslutninger der bliver foretaget i virksomhederne. Det er jo en problemstilling, som vi også kender fra andre brancher - eksempelvis sagsbehandlere, der bliver overfaldet, selvom det er systemet, der har fejlet. Medierne er nødt til at tænke over, hvilke menneskelige konsekvenser det har, når de med meget grov pensel maler konflikten op, skriver han.

125 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere