Nykredit-top slipper for bidragsforhøjelser

Næstformand Hans Bang-Hansen har skiftet fra Totalkredit til Jyske Bank kort før offentliggørelsen af bidragsforhøjelserne

Hør mere om sagen her

 

Den samlede top i Nykredits tre store bestyrelser slipper for de forhadte bidragsforhøjelser, som de netop har pålagt en lille halv million boligejere med lån i Totalkredit.

Det fremgår af en opgørelse, som Nykredit selv valgte at offentliggøre lørdag.

Alle på nær to, Lasse Nyby og Claus E. Petersen, har deres lån alle andre steder end i Totalkredit.

Det gælder også næstformanden i Nykredit Holding og Nykredit Realkredit, Hans Bang-Hansen, som meget belejligt har sagt sine lån i Totalkredit op kort før offentliggørelsen af bidragsforhøjelserne.

I stedet har han flyttet sine lån over i Jyske Bank, der de seneste år har ført en benhård krig mod Totalkredit.

Formand for de tre bestyrelser, der tæller i alt 19 personer - heraf flere gengangene i alle tre bestyrelser - Steen E. Christensen og næstformand for Foreningen Nykredit Nina Smith, er imidlertid lige glade med, hvor bestyrelsesmedlemmerne har deres lån.

– Det, vi går højt op i, er, om bestyrelsesmedlemmerne arbejder dedikeret for at sikre en Nykredit-koncern, der er til gavn for kunder og samfund. Og det gør alle 19 medlemmer. Hvor de forskellige medlemmer har optaget deres private realkreditlån, går vi ikke op i.

De henviser til, at der historisk i den danske finanssektor har været tradition for, at bestyrelsesmedlemmer har deres private engagementer hos et andet selskab end der, hvor de er bestyrelsesmedlemmer.

Nina Smith og Steen E. Christensen forklarer Hans Bang-Hansens spring til Jyske Bank med, at 'han altid har haft sine private bankengagementer i Jyske Bank'.

Ud over de to nævnte bestyrelsesmedlemmer er det kun medarbejderrepræsentanterne, der har deres lån i Totalkredit.

De fleste andre har deres lån i Nykredit, der ikke er omfattet af bidragsforhøjelserne.

128 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere