Nykredits nye bidragssatser koster dyrt for Sydbank

Danmarks fjerdestørste bank har måttet kæmpe mod Nykredits prisstigninger til boligejerne i årets start

Det vil ikke være overraskende, hvis der bliver bandet på sønderjysk over Nykredits varslede forhøjelse af prisen på boliglån vi Totalkredit hos Sydbank.

Nykredits varslede forhøjelser af bidragssatser, og den bølge af vrede det affødte i befolkningen, har kostet banken dyrt i de første tre måneder af 2016, hvor den såkaldte basisindtjening, indtjeningen fra eksempelvis renter og gebyrer, faldt.

- Det skyldes primært prisjusteringer, koncernen har foretaget som følge af den markedssituation, der opstod da koncernens leverandør af realkreditlån annoncerede bidragsforhøjelser på realkreditlån, skriver Sydbank i sit regnskab.

Det har sendt indtægterne fra realkredit ned, og da gebyrer for omprioritering og lån også faldt dykkede basisindtjeningen med 65 millioner kroner til 1,1 milliard.

Faldet kommer blandt andet fra, at Sydbank for at fastholde kunderne, der i stor stil vil væk fra Nykredit, giver gratis omlægning af lån og rådgivning.

- Vi kæmper i indeværende år med eftervirkningen af bidragssatserne, fordi vi har mulighed for at tilbyde vores kunder gebyrfri omlægning.

- Men når du på forhånd frafalder muligheden for indtjening på det arbejde, du laver, vil det selvfølgelig også sætte sig, forklarer administrerende direktør Karen Frøsig til Ritzau Finans.

Den effekt vil fortsætte, vurderer direktøren.

- Jeg regner med, at der bliver flere, lyder det kortfattet fra Karen Frøsig.

Sydbank formår dog trods problemerne, der også indebærer faldende indtægter fra værdipapirer, at begrænse faldet i nettoresultatet til 21 millioner kroner svarende til 283 millioner kroner.

Det kan banken, fordi nedskrivninger på udlån, de penge, en bank skal sætte til side for at imødegå kunder, der ikke kan betale tilbage, faldt markant til 38 millioner kroner fra 116 millioner kroner i samme periode af 2015.

2 kommentarer
Vis kommentarer