Nysgerrige numse-kiggere plager nudist-campingplads

Der er ofte besøg af gæster, som bare vil ind og kigge på nøgne mennesker

Naturistcamping er et sted, hvor folk camperer uden tøj på. Dette giver ofte anledning til besøg af gæster, som bare vil ind og kigge på nøgne mennesker, skrev campingfatter til Ligebehandlingsnævnet. Arkivbillede.
Naturistcamping er et sted, hvor folk camperer uden tøj på. Dette giver ofte anledning til besøg af gæster, som bare vil ind og kigge på nøgne mennesker, skrev campingfatter til Ligebehandlingsnævnet. Arkivbillede.
Følg Samfund

Om få måneder begynder campingsæsonen, og her forventer naturister igen uvelkomne blikke fra nysgerrige numse-kiggere, der besøger campingpladserne alene for at glo.

- Vi gider ikke de der elevatorblikke fra korttidsgæster - især mænd - der iført tøj kun kommer for at belure vore campister med elevatorblikke. Jeg beder dem finde et andet sted at være, siger Sylvia Andersen, lejrchef på NFJ Naturistcamping ved Kysing Strand mellem Aarhus og Odder.

Hun fortæller, at nogle køber endagskort til at benytte stranden og badefacaliteterne, men udnytter tiden til at spadsere rundt og lure i stedet.

En enlig mand, som faktisk er nudist,  påstår, at han blev forskelsbehandling på grund af sit køn, da han blev nægtet adgang til en anden campingplads for naturister.

Han havde i fire år været medlem af Dansk Naturist Union og besøgt syv ud af landets otte nudistcampingpladser.

Han parkerede sidste sommer sin camper uden for den omstridte campingplads og gik ind til receptionen for at bede om en plads til dagen efter.

Adgang forbudt for enlige

Receptionisten spurgte ham, om han var alene. Det var han. Han fik herefter at vide, at der ikke var adgang for enlige, står der i mandens brev til Ligebehandlingsnævnet, som han klagede til.

Han prøvede at få en forklaring, men fik at vide, at 'sådan er det her'.

Besked til sur nybagt far: Du kunne være lesbisk

Men campingpladsens ejer afviste over for nævnet, at det skulle være blevet sagt.

De vil bare ind og kigge

- Vi lukker enlige af begge køn ind, så længe de opfører sig på en anstændig måde, så andre campister kan være trygge ved dem.  Naturistcamping er et sted, hvor folk camperer uden tøj på. Dette giver ofte anledning til besøg af gæster, som bare vil ind og kigge på nøgne mennesker, skrev campingfatter til Ligebehandlingsnævnet.

Han påstod, at mandens opførsel i receptionen overfor receptionisten og formanden medførte, at han blev bedt om at finde en anden campingplads.

Ligebehandlingsnævnet afviste at behandle klagen, da det ikke kunne tage stilling til, hvem der havde ret.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?