Nyt blær langs motorvejen

De sidste af i alt seks skilte, der skal lede bilister fra motorvej til de ypperste seværdigheder, Danmark har at byde på, er sat op

Glem janteloven, for i Danmark blærer vi os nemlig med vores vildeste seværdigheder.

I hvert fald langs motorvejen, hvor skiltningen til de sidste tre af i alt seks danske Unesco-seværdigheder blev sat op hen over weekenden.

Der er tale om skilte til Roskilde Domkirke, Stevns Klint og Kronborg Slot, som det nu bliver lettere at finde. For to uger siden blev der sat skilte op til Christiansfeld, Kongernes Jelling og Vadehavet i Jylland.

Se også: Dansk by er kommet på verdensarvslisten

Skiltet er kort og godt udstyret med teksten 'UNESCO' samt Unesco-logoet og er i samme brune farve som de allerede eksisterende turistskilte, som de er blevet placeret under.

De sidste tre af i alt seks skilte til dansk verdensarv blev sat op i weekenden. (Foto: Vejdirektoratet)
De sidste tre af i alt seks skilte til dansk verdensarv blev sat op i weekenden. (Foto: Vejdirektoratet)
 

- Det er rigtig fornuftigt, at vi nu får markeret de her steder med Unesco-skiltning, så turisterne ved, at her er en verdensarv. Der er mange turister, der rejser efter verdensarvsseværdigheder, og det håber jeg selvfølgelig, at de også vil gøre i Danmark, hvor der nu bliver skiltet mere tydeligt til disse seværdigheder, udtaler transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) i en pressemeddelelse.

Se også: 85.000 bilister får ny udsigt

Det har som en forsøgsordning været muligt for verdensseværdigheder, nationalparker og attraktioner på listen over nationale seværdigheder at få opsat de brune turistskilte siden 2011. Det har 53 seværdigheder benyttet sig af.

Forsøgsordningen udløb i 2014, og Transport- og bygningsministeriet arbejder nu på at få gjort ordningen permanent.

8 kommentarer
Vis kommentarer