Nyt drastisk fald i antallet af indlagte med coronavirus

For tredje dag i træk falder antallet af indlagte med coronavirus på landets hospitaler. Nu er 147 mennesker indlagt mod 164 onsdag. Fire har mistet livet

Corona-udsigterne synes stadigt lysere, og tirsdag fortalte direktøren for Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, at han ikke forventer en 'anden bølge' af virussen. Video: Ritzau
Følg Samfund

Antallet af indlagte med coronavirus i Danmark er faldet med 17 til 147.

Det oplyser Statens Serum Institut.

Dødsfald med coronavirus er steget med fire til 537.

Ud af de 147 indlagte er 35 på intensiv. Af dem er 28 i respirator.

Det er også et fald på henholdsvis to og fire fra 37 på intensiv og 32 i respirator.

Dermed fortsætter den jævnt aftagende kurve over indlagte coronapatienter.

Sverige har det seneste døgn registreret 69 døde med coronavirus

EU-vaccinechef: Optimistisk set er coronavaccine klar om et år

Siden onsdag er der registreret 46 flere personer i Danmark, som er smittet med coronavirus, hvilket bringer det samlede antal op på 10.713.

Selv om antallet af smittede fortsat stiger, bliver der registreret færre nye smittede end tidligere.

Det lavere antal positive test skal også ses i lyset af, at der i forhold til starten af epidemien bliver testet langt flere end tidligere.

Omvendt er der registret yderligere 142, der har overstået en infektion med coronavirus. I alt er registreret 8805 raskmeldte.

Sundhedsstyrelsen har torsdag offentliggjort en række nye retningslinjer samt en pjece om, hvordan man skal gøre, hvis man er smittet med coronavirus, eller hvis man har været i kontakt med en smittet.

Én syg sanger smittede næsten hele koret

Nyt våben mod coronavirus i Danmark

Bliver man bekræftet smittet, skal man først og fremmest isolere sig og dernæst kontakte personer, man har været i nær kontakt med.

Alle nære kontakter, fra 48 timer før symptomerne startede, og indtil 48 timer efter at symptomerne er ophørt, skal kontaktes og henvises til en test.

Nære kontakter er blandt andet personer, man bor sammen med, og personer, som man har haft direkte fysisk kontakt med for eksempel et kram.

Epidemien har i Danmark udviklet sig mindre omfangsrigt end frygtet. Antallet af coronapatienter på sygehusene er langt under, hvad der er kapacitet til.

Det har ført til en gradvis genåbning af samfundet, der for store deles vedkommende har været lukket siden midten af marts.

Mandag i denne uge genåbnede stormagasiner og shoppingcentre, og mandag 18. maj kommer turen til eksempelvis restauranter.

Derudover skal skolernes ældste elever samt elever på efterskolerne tilbage på skolebænken.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind