Nyt EU-forslag: Betal 1.800.000 kr. per afvist kvote-flygtning

EU-lande, som ikke vil være med i en omfordeling af EU's kvoteflygtninge, kan betale sig fra det

Flygtningestrøm i Danmark. En gruppe flygtninge stak af fra en skole i Padborg og  begyndte at gå op ad motorvej E45. Politiet fulgte gruppen tæt. (Foto: Martin Lehmann)
Flygtningestrøm i Danmark. En gruppe flygtninge stak af fra en skole i Padborg og begyndte at gå op ad motorvej E45. Politiet fulgte gruppen tæt. (Foto: Martin Lehmann)

I et udspil til en omfattende reform af det nuværende asylsamarbejde foreslår EU-kommissionen, at lande, som ikke ønsker at modtage kvote-flygtninge kan betale sig fra det.

Pris: 250.000 euro per afvist kvote-flygtning.

Det svarer til cirka 1.860.000 danske kroner.

nationen På vej: EU vil give 80 mio tyrkere fri adgang til Europa

Supplement
Forslaget går ud på at supplere det nuværende Dublin-system, der fastslår, at første ankomstland skal behandle en asylansøgning, med en såkaldt 'fairness-mekanisme.'

Idéen er at indføre endnu en af de ellers stærkt omdiskuterede fordelingsmekanismer, der kan udløses under kriser, hvor Europa er presset af flygtningestrømme.

Danmark, der er lodret imod EU's flygtningekvoter, er i dag med i samarbejdet om Dublin-forordningen gennem en parallelaftale.

Dansk politik Thulesen betvivler Løkkes hensigt med flygtninge

Grænsekontrol
Udover muligheden for at betale sig fra at modtage kvote-flygtninge indeholder EU-kommissionens forslag også andre tiltag. Blandt andet får Danmark og fire andre EU-lande lov til at forlænge deres interne grænsekontrol i Schengen med yderligere seks måneder.

Danmark har sammen med andre lande skrevet til EU-Kommissionen og opfordret den til for første gang nogensinde at bruge en regel, der giver mulighed for yderligere forlængelser.

EU-Kommissionen kommer med sit forslag, fordi der stadig er alvorlige mangler i Grækenlands ydre grænsekontrol.

233 kommentarer
Vis kommentarer