Nyt håb for drengen med verdens største hænder

Otteårig indisk dreng er blevet udstødt og lagt for had gennem hele sin opvækst på grund af sine abnormt store hænder

Otteårige Kaleem Mohammad har haft en svær opvækst på grund af sine abnormt store hænder, der skyldes sygdommen macrodactyly.

Gennem sin barndom er Kaleem blevet lagt for had i den indiske landsby, hvor han er vokset op:

- Kaleem fik ikke lov til at gå i den lokale skole. Lærerne sagde, at han ville skræmme de andre elever, fortæller drengens far, Mohammad Shamim, i dokumentarfilmen ''The Boy With the World's Biggest Hands', der er produceret af engelske Channel 5.

Kaleem Mohammad  lider af sygdommen macrodactyly.(Foto: All Over Press)
Kaleem Mohammad lider af sygdommen macrodactyly.(Foto: All Over Press)
 

Familien har været udsat for naboernes vrede på grund af Kaleems sygdom, som de overtroiske landsby indbyggere mener skyldes en forbandelse fra Gud. De lokale kalder Kaleem for 'Djævlebarnet'.

Kaleems hænder vejer til sammen næsten 13 kilo. (Foto: All Over Press).
Kaleems hænder vejer til sammen næsten 13 kilo. (Foto: All Over Press).
 

Historien om Kaleems næsten 13 kilo tunge giganthænder er blevet bragt i en række lokale medier og nu har kirurgen Raja Sabapathy givet familien nyt håb. I dokumentarfilmen forsøger han, at operere Kaleems hænder mindre. En særdeles vanskelig opgave, fordi lægen skal undgå, at ødelægge håndens nervebaner, så drengen stadig kan bruge den.

Indtil videre har Kaleem gennemgået en otte timer lang operation på den ene hånd. Nu afventer man resultatet af operationen og om han stadig har sin førlighed. Derefter vil man forsøge at operere den anden hånd.

Den otteårige drengs  navnebror og onkel, Mohammad Kaleem, er dog ikke optimistisk på den lille drengs vegne:

- Der er intet håb for Mohammad. Han er en djævleunge. Han er sådan, fordi hans forældre har begået en stor synd på et tidspunkt i løbet af deres liv, konstaterer onklen i dokumentaren.

Otteårige Kaleem sammen med sin far. (Foto: All Over Press).
Otteårige Kaleem sammen med sin far. (Foto: All Over Press).
 

Forældrene er ved anderledes godt mod:

- Vi ved at der ikke findes sådan noget som et djævlebarn. Indbyggerne i vores landsby elsker at sladre og derfor taler de grimt om vores søn. Vi elsker vores dreng og vi tager os af ham, forklarer Kaleems far.

I landsbyen overvejer ældsterådet nu at give Kaleem lov til at gå i skole:

- Vi troede, at han var forbandet, men det ser ud til at der er en løsning på hans problem med hænderne. Det tyder på at lykken vil vende og drengen kan få en bedre fremtid, mener en af landsbyens ledere, Amanullah Khan.

85 kommentarer
Vis kommentarer