Annonce:
Annonce:

Nyt kæmpelæk afslører skattely i Bahamas

Nyt kæmpelæk af 175.000 firmaers oplysninger afslører skattely i Bahamas. En tidligere EU-kommissær er involveret i skjult selskab, skriver DR og Politiken.

Annonce:
Følg Samfund

En af de mere bemærkelsesværdige sager i ny lækage handler om tidligere EU-kommissær Neelie Kroes.

Et nyt kæmpelæk af 175.000 firmaers oplysninger afslører skattely i Bahamas.

Det skriver DR og Politiken.

I alt er 1,3 millioner dokumenter fra selskabsregistret i Bahamas havnet i hænderne på Süddeutsche Zeitung. Den tyske avis har delt lækagen med partnere i den internationale organisation for undersøgende journalister ICIJ. Blandt dem er journalister fra DR og Politiken.

En af de mere bemærkelsesværdige sager handler om tidligere EU-kommissær på først konkurrenceområdet og senere den digitale dagsorden Neelie Kroes fra Holland.

Hun står ifølge DR opført som ledende person i et Bahamas-baseret selskab - Mint Holding. Det er et skjult selskab, som hun aldrig har oplyst om i forbindelse med sine embeder i EU.

Annonce:

Kroes oplyser til ICIJ, at hun aldrig fortalte om Bahamas-firmaet, da det ikke var aktivt.

At hendes navn findes i selskabets dokumenter, skyldes ifølge Kroes' advokat "en skrivefejl, som først blev rettet i 2009".

Papirerne fra Bahamas rummer data såsom navn, indregistrering og betaling af afgifter til selskabsregistret. Der er dog ikke dokumenter om aktiviteter i de enkelte selskaber.

Der er information om selskaber registreret i østaten fra 1990 til 2016.

Politikens gennemgang af de lækkede dokumenter fra Bahamas' selskabsregister viser, at også mange danske virksomheder har eller har haft selskaber i østaten. Særligt i rederibranchen.

For eksempel er det kendt, at det store danske rederi Clipper ejes af et selskab i Bahamas. Clipper kan i de lækkede dokumenter forbindes til op mod 200 forskellige Bahamas-selskaber, skriver Politiken.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: