Annonce:
Annonce:

Nyt sted på Unescos verdensarvsliste: Forbudt for kvinder

FN-organisationen Unesco har netop tilføjet nye steder til verdensarvslisten - heriblandt den japanske ø Okinoshima, hvor der imidlertid kun er adgang for mænd

Her er den japanske ø Okinoshima, der nu er kommet på verdensarvslisten. Men her er der altså totalt forbud mod kvinder. (foto: AP)
Her er den japanske ø Okinoshima, der nu er kommet på verdensarvslisten. Men her er der altså totalt forbud mod kvinder. (foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Unesco har tilføjet nye steder til sin såkaldte verdensarvsliste, og heriblandt kan man finde den japanske ø Okinoshima, hvor der imidlertid kun er adgang for mænd. Det er simpelthen forbudt for kvinder at besøge den japanske ø. Det skriver den britiske avis The Guardian.

Unescos verdensarvsområder er ifølge Wikipedia bestemte steder i verden, herunder f.eks. skove, bjergkæder, søområder, ørkener, øer, koralrev, gletschere, bygninger, kvarterer eller oven i købet også hele byer, der er blevet erklæret bevaringsværdige under det internationale verdensarvsprogram, der bliver administreret af Unesco.

Blandt andre nye steder på verdensarvslisten er også tilføjet en tidligere handelsplads for slaver i Rio de Janeiro i Brasilien samt det afrikanske land Eritreas hovedstad Asmera.

Annonce:

En hellig ø
Den japanske ø Okinoshima bliver i øvrigt betragtet som hellig, fordi øen blandt andet har været et helligt sted for de personer, der dyrker den japanske religion Shinto. De religiøse Shinto-dyrkere besøgte blandt andet øen for at bede om beskyttelse og sikkerhed for de søfarende i Japan. Derfor er øen også fyldt med tusindvis af offergaver, som japanerne har ofret gennem årene.

Urene kvinder
Men mærkværdig nok er det nye verdensarvsområde desværre ikke for alle. Det er kun mænd, der er velkomne til at besøge øen, mens der er adgang forbudt for alle kvinder. Men hvorfor er det egentlig sådan. Ifølge den engelske avis The Guardian eksisterer der ikke en officiel forklaringen på forbuddet mod kvinder. Der er dog et par teorier. En af dem siger, at forbuddet skal beskytte eventuelle gravide kvinder mod at tage den lange og farlige rejse ud til øen. En anden teori peger på, at forbuddet skyldes, at den kvindelige menstruation ifølge religionen Shinto betragtes som uren.

Annonce:

Kun en gang om året
Selv om mænd er velkomne på øen, findes der altså også restriktioner for mændene. Udover de præster fra Shinto-religionen, der må besøge øens hellige tempel, er der nemlig sat begrænsninger for turismen. Det betyder, at kun 200 mænd pr. år må besøge øen. Og det er i øvrigt kun en gang om året, nemlig den 27. maj. Det er dagen, hvor man hædrer de sømænd, der døde i nærheden af øen under den russisk-japanske krig i begyndelsen af 1900-tallet. Guardian fortæller også, at alle mænd, der besøger øen skal igennem et renselses-ritual, hvor de skal klæde sig nøgne og vaske sig rene. Og når mændene forlader øen, må de ikke tage noget som helst med fra øen, og de må heller ikke fortælle om besøget.

Når man tænker på, at øen Okinoshima nu er en af verdens nye områder på verdensarvslisten, er det måske lidt usædvanligt, at der er så få mennesker, der i realiteten kan gå glæde af det.

Okinoshima er en hellig ø for Shinto-religionen i Japan. (Foto: All Over Press)
Okinoshima er en hellig ø for Shinto-religionen i Japan. (Foto: All Over Press)
 

 

 

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: