Nytårsraketter gav buler i bilerne

Mekanikerne har i disse dage travlt med at udrette buler og lakskader

Det ser flot ud, men nytårsfyrværkeriet har også en pris. (Foto: Jesper Nørgaard Sørensen/Polfoto).
Det ser flot ud, men nytårsfyrværkeriet har også en pris. (Foto: Jesper Nørgaard Sørensen/Polfoto).

Det gik voldsomt for sig, da danskerne skød nytåret ind, men for en række bilejere, var det ikke kun tømmermændene der gjorde ondt første januar.

Specielt i de store danske byer, hvor mange beboere ikke har mulighed for at stille køretøjet i garage, blev biler ramt af nedfaldne raketter og måtte en tur til mekanikeren for at få rettet buler i taget ud. Det skriver værkstedportalen Autobutler i en pressemeddelelse:

- Vi oplever en kraftig kunde tilgang fra især de store byer, hvor bilejerne ikke har kunnet få bilen i en garage. Men der er også en lang række forespørgsler fra kunder, som har oplevet hærværk som afrevne vinduesviskere og sidespejle forklarer Peter Ziegler, der er partner i Autobutler.

TV: Vildfaren raket eksploderer i lejlighed

De typiske skader fra nytårsraketter er buler eller mindre lakskader men der er også en række bilejere som har fået smadret for- eller bagruden på grund af en nedfalden raket. 

Afhængig af bil, og bulens størrelse og placering koster det mellem 1.500 - og 2.000 kroner at få udrettet en bule, men det kan blive væsentligt dyrere.

Hvis bilen er blevet ramt af en raket dækker kaskoforsikringen som udgangspunkt nedfaldne raketter men på grund af selvrisikoen og bonustabet kan det ofte ikke betale sig at involvere forsikringsselskabet.

Markant stigning i antallet fyrværkeriskader