Obama er klar til at gå aggressivt ind i kamp mod Trump

Rådgiverne siger, at Obama er meget opsat på at gå ind i valgkamp for Hillary Clinton så hurtigt som muligt

Efter at have været tilbageholdende i måneder er præsident Barack Obama parat til at gå aggressivt ind i valgkampen og støtte Hillary Clinton i opgøret mod Donald Trump, siger kilder i Det Hvide Hus til avisen The New York Times.

- Det Hvide Hus fører aktive samtaler med Clinton om dette forløb, som vil blive indledt med en formel kåring af hende som Demokraternes præsidentkandidat - måske i denne uge, siger kilderne.

- Præsidentens rådgivere fører drøftelser med Clinton om, hvordan Det Hvide Hus bedst kan støtte hendes kampagne, hedder det videre.

Rådgiverne siger, at Obama er meget opsat på at gå ind i valgkampen så hurtigt som muligt.

- Jeg ønsker, at vi skal kæmpe med alt, hvad vi har, hele tiden, sagde præsidenten i en tale til nogle af sit partis donorer fredag.

I meningsmålinger foretaget for The New York Times og CBS har Obama i denne måned selv opbakning for sin indsats i Det Hvide Hus fra omkring 50 procent af vælgerne.

Ifølge en optælling fra nyhedsbureauet AP, som førende amerikanske medier normalt læner sig op ad, har Hillary Clinton samlet opbakning fra mindst 2383 delegerede og superdelegerede ved de seneste måneders mange primærvalg og vælgermøder.

NBC News forudser også, at Clinton bliver partiets kandidat.

2383 er det magiske tal, som hun og modkandidaten Bernie Sanders har stræbt efter.

Det betyder, at Clinton ikke længere kan hentes, medmindre hundredvis af de såkaldte superdelegerede, der har peget på hende, pludselig skifter side til Sanders, hvilket de i teorien kan. Det anses dog af iagttagere som meget usandsynligt.

Tirsdag er der primærvalg i Californien, New Jersey, North Dakota, South Dakota, Montana og New Mexico.

12 kommentarer
Vis kommentarer