Obama og Merkel følger græsk drama tæt

USA's præsident og Tysklands kansler er enige om, at det er vigtigt at få Grækenland tilbage på reformsporet

Merkels og Obamas økonomiske topfolk holder øje med udviklingen. (Foto: AP)
Merkels og Obamas økonomiske topfolk holder øje med udviklingen. (Foto: AP)

Krisen i den græske økonomi bliver fulgt nøje fra Washington og Berlin af henholdsvis USA's præsident, Barack Obama, og den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

De to ledere drøftede søndag aften det græske gældsdrama over telefonen. Begge er enige om, at det er "af afgørende betydning" at finde ud af, hvordan man kan beholde Grækenland i eurozonen, meddeler Det Hvide Hus.

Merkels og Obamas økonomiske topfolk holder øje med udviklingen og er i tæt kontakt, lyder det i meddelelsen fra Washington.

- De to ledere er enige om, at det er af afgørende betydning at gøre alle bestræbelser på at komme tilbage på et spor, hvor Grækenland genoptager reformarbejdet og opnår vækst indenfor eurozonen, udtaler Det Hvide Hus.

Merkel mødes mandag eftermiddag med tyske ministre og partiledere for at drøfte krisen i eurozonen.

Den anden halvdel af eurozonens mest magtfulde par, den franske præsident, François Hollande, samler også nogle af sine ministre til et krisemøde mandag morgen, skriver flere nyhedsbureauer.

USA's finansminister, Jack Lew, understreger, at det er vigtigt, at eurolandenes finansministre og Den Internationale Valutafond (IMF) fortsætter samarbejdet for at finde en "bæredygtig løsning" på den græske krise.

Han har i løbet af dagen talt med en række ministre, herunder finansministrene i Tyskland og Frankrig samt IMF-chef Christine Lagarde.

Jack Lew siger, at det er vigtigt, at alle parter arbejder i retning af en løsning, "herunder en drøftelse af mulig gældseftergivelse for Grækenland, op til folkeafstemningen den 5. juli".

Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, planlægger en folkeafstemning, hvor grækerne skal tage stilling til, om de ønsker at acceptere eller forkaste de internationale långiveres forslag til en krisepakke, der skal holde landets økonomi i live.

Lew tilføjer, at det vil være nødvendigt for grækerne at acceptere "vanskelige tiltag".

24 kommentarer
Vis kommentarer