Annonce:
Annonce:

Obamas million-timeløn forarger: Han spiser af de 'fede kattes' hånd

Den tidligere amerikanske præsident får kritik for særdeles lukrative foredragsarrangementer, efter han har modtaget millioner fra de mennesker, han tidligere kaldte 'fede katte'

Foto: AP
Foto: AP
Annonce:
Følg Samfund

Barack Obama har god grund til at have det store smil på.

For efter han forlod Det Hvide Hus for knap 100 dage siden, har den tidligere præsident foruden en lang ferie haft travlt med at lukke lukrative forretninger.

Ifølge Fox Buisness og New York Post har Obama i mindst to tilfælde lukket aftaler om foredragsarrangementer på halvanden times varighed til en værdi af 400.000 dollar stykket.

Omregnet til danske kroner svarer det til en timeløn på mere end 1,8 millioner kroner.

Først lige lært at bruge kaffemaskinen
Det ene af de to foredrag fandt ifølge New York Post sted i torsdag.

Her blev Obama interviewet foran en større forsamling reklamefolk på det eksklusive The Pierre Hotel i New York.

Stemningen var løssluppen og ifølge New York Post kredsede spørgsmålene om Obamas nylige exit fra Det Hvide Hus.

Annonce:

Blandt andet fortalte han, at han ikke siden han forlod præsidentembedet har siddet bag rattet i sin bil og han først for nyligt har lært selv at benytte kaffemaskinen i Obama-familiens nye hjem udenfor Washington DC.

Hykleriske Obama spiser af 'de fede kattes' hånd
Tidligere på ugen fik Obama massiv kritik for sin enorme løn.

Her blev han blandt andet kaldt dobbeltmoralsk af politiske modstandere, da Obama i løbet af sin tid som præsident ofte har talt om grådighed og enorme lønninger til folkene på Wall Street i forhold til den gennemsnitlige amerikaner.

- Er det ironisk fordi han tidligere talte indædt om inkomstgabet og nu tjener penge på de folk, han kritiserede? Ja det er det, siger Hank Sheinkopf der er en veteran indenfor politisk rådgivning i den øverste del af det politiske system til Fox Buisness.

- Kunne vi forvente det? Ja, fordi alle tidligere præsidenter har gjort dette. Men han angreb Wall Street og nu spiser han af de samme menneskers hånd, som han kaldte 'fede katte'. Det er mere hyklerisk end ironisk, uddyber Hank Sheinkopf, der blandt andet har rådgivet demokrater.

Annonce:

Millionerne vælter ind
Beløbet er dog peanuts i forhold til den bogaftale, Obama indgik efter han gik af som præsident.

I marts kom det frem at et amerikansk forlag ville betale Obama knap en halv milliard kroner for at udgive en selvbiografi om Obamas tid som amerikansk præsident.

Og går det Obama som hans demokratiske forgænger Bill Clinton, kan han se frem til mange flere lukrative foredragsarrangementer.

Det anslås, at Bill Clinton siden han forlod Det Hvide Hus har tjent omkring 100 millioner dollars på foredrag, værts og interview-arrangementer siden 2001.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: