Odense Zoo efter løve-show: Vi har ondt af amerikanske kollegaer

Efter udenlandsk shitstorm: Talskvinde for Odense Zoo er glad for den frisindede tilgang til videnskaben i Danmark. Se mere her

Pludselig brølede den døde løve igen under dissekeringen i Odense Zoo. (Foto: Ernst van Norde)
Følg Samfund

En dansk zoologisk have har endnu engang sat Danmark på verdenskortet.

Denne gang er det Odense Zoo, der for en stund fik udlandet til at glemme alt om den lokale helt H.C. Andersen, men i stedet fokusere på den dessektion af en aflivet løve, der i går løb af stablen for øjnene af nysgerrige børn og voksne.

Se børnenes sjove reaktioner her. (Foto: Ernst van Norde)

Børnepsykolog: Forældre bør holde småbørn fra løve-slagtning

Eventet skabte - ligesom dissekeringen af giraffen Marius sidste år - overskrifter i alverdens medier og nåede forsiderne af toneangivende giganter som britiske The Guardian, russiske Russia Today og amerikanske New York Times.

Odense på verdenskortet
Den enorme interesse fra ind og udland har den seneste uge sat chef og dyrepasser i Odense Zoo, Nina Collatz Christensen, på overarbejde.

Danskerne støtter op om løve-dissekering: Udlandet kalder os barbarer

- Det hele startede i sidste uge, da BBC Radio kontaktede os og ville lave et interview. Indslaget blev sendt i store dele af verden fra Indien og Canada til Storbritannien og derfra startede det, fortæller Nina Collatz Christensen til Ekstra Bladet om den hæsblæsende uge.

(Foto: Ernst van Norde)

Løvedissekering: Dyreelskere opfører sig mystisk

Interessen skabte omgående virak på den zoologiske haves Facebook-side, der flød over i hadefulde kommentarer fra ind og udland. Derfor tog man hurtigt kontakt til politiet for at komme eventuelle trusler mod eventet i forkøbet:

- Vi har heldigvis ikke fået personlige dødstrusler, men vi har fået nogle grove henvendelser på Facebook, som vi løbende har haft en dialog med politiet om. I den forbindelse frygtede vi også, at nogen ville prøve at afbryde dissektionen i går, men det hele er løb heldigvis fornuftigt af stablen, lyder evalueringen fra chefdyrepasseren.

Ondt af amerikanske kollegaer
Hun forklarer den store interesse fra udlandet med kulturforskelle.

Odense Zoo trodser dyrevenners vrede og dissekerer løve

- I USA kan det ikke lade sig gøre at vise det. Her kan de ikke engang fodrer deres rovdyr for øjnene af publikum. Her fodres de i deres burer og i visse tilfælde gøres det med hakkekød. Det er som om, at deres ansatte ikke engang må se dyrernes sande natur, siger Nina Collatz Christensen og uddyber:

- Det er synd for mine udenlandske kollegaer. I Danmark fodrer vi i burene med hele kadavere og vi viser dissekering af dyrene, så folk kan lære af det. Vores gæster var meget interesserede i eventet, fortæller hun.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+