Annonce:
Annonce:

Øget fokus på sex-krænkelser til gigantisk gadefest

De mange tilfælde af sexchikane fra Køln og en øgede terror-trussel gør, at politiet er særligt opmærksomme på at passe på de mange gæster, der deltager i Distortion

Både politiet og organisationen Event Safety sørger for gæsternes sikkerhed under Distortion (Foto: Polfoto/Jesper Mortensen).
Både politiet og organisationen Event Safety sørger for gæsternes sikkerhed under Distortion (Foto: Polfoto/Jesper Mortensen).
Annonce:
Følg Samfund

Solen skinner, folk har taget sommertøjet på, og i dag starter den kæmpe gadefest Distortion i København, hvor tusindvis af folk samles i gaderne med høj musik og masser af alkohol.

Arrangørerne bag Distortion regner med, at over 100.000 mennesker hver dag vil deltage i festlighederne, og derfor har politiet også en vigtig opgave under gadefesten, der varer fra onsdag til søndag.

- Vi har en vis rutine i at håndtere store begivenheder i København, heriblandt Distortion, hvor det indebærer at håndtere store menneskemængder. Derfor henter vi selvfølgelig erfaringer fra tidligere og lægger en slagplan, fortæller Henrik Møller Jakobsen, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

Distortion på Nørrebro: Her finder du de vildeste gadefester

Annonce:

Men selv om Distortion har fyldt de københavnske gader i 17 år, har politiet nu fået et andet fokus på seksuelle krænkelser end tidligere. Der sker efter episoderne i Køln, hvor flere kvinder angiveligt blev udsat for chikane under en nytårsfest midt i den tyske storby.

- Når sådan noget sker i vores naboland, er det klart, at vi åbner vores øjne lidt mere i den retning. Gæsterne skal vise respekt for hinanden, og derfor vil vi i første omgang prøve at forhindre, at der sker. Skulle det ske, vil vi opfordre folk til at anmelde det, og så vil vi efterforske sagen, siger vicepolitiinspektøren og fortsætter:

- Vi har dog ikke belæg for at sige, at det kan ske i Danmark, men det er ikke det samme som at sige, at vi ikke holder øje med det. Når to mennesker eksempelvis krammer hinanden, er det ofte, fordi de holder af hinanden, hvor andre vil opleve det som chikanerende. Derfor er det svært at komme med bud på, hvad man helt præcist skal holde øje med.

Nyt udspekuleret svindelnummer: Sådan bliver fulde danskere snydt

Risiko for terror

Annonce:

Henrik Møller Jakobsen understreger, at man fra politiets side ikke har øget beredskabet til dette års Distortion, men at man generelt har fået mere politi til store arrangementer efter terror-angrebet i februar sidste år.

- Det generelle billede efter terroren tilbage i februar er, at det er en anden virkelighed, vi lever i. Der blev vores generelle beredskab jo øget, men den er ikke blevet øget siden. Det er klart, at når der er mange mennesker samlet, kan der være en risiko for terror. Men sådan er det jo også, når der er 40.000 mennesker samlet i Parken eller ved store koncerter, lyder det fra Henrik Møller Jakobsen.

Af samme grund opfordrer politiet de mange gæster til at lade være med at efterlade tasker og lignende, så det ikke skaber unødig bekymring.

København vil straffe Distortion for flirt med Uber

Forskellig indsats

Annonce:

Onsdag og torsdag foregår gadefestivalen på åben gade på henholdsvis Nørrebro og Vesterbro, men i weekenden flytter festlighederne videre til Refshaleøen, hvor det kræver en billet for at deltage. Af samme grund er politiets indsats forskellig alt efter, om festen foregår i offentligheden eller i private omgivelser.

- Vores opgave er helt klart større onsdag og torsdag, fordi det omhandler op mod 100.000 deltagere om dagen, hvor det i weekenden måske kun handler om 8000 personer, afslutter Henrik Møller Jakobsen over for Ekstra Bladet.

Arrangørerne bag den store gadefest har hyret organisationen Event Safety til at stå for sikkerheden, og her ser man frem til at samarbejde med politiet.

- Vores sikkerhedsteam arbejder utroligt tæt med politiet, og vi afvikler festivalen i samarbejde med dem. Vi håber selvfølgelig ikke, at der sker sådan nogle begivenheder under Distortion. Men det er godt, at der er taget alle de forbehold fra politiets side, og det er godt, at de har vurderet sikkerhedsniveauet for Distortion 2016, så vores gæster kan føle sig så trygge som overhovedet muligt, siger Mai Toung Øvlisen, talskvinde og kommunikationsansvarlig for Distortion, til Ekstra Bladet.

Det er endnu ikke lykkedes Ekstra Bladet at få en kommentar fra Distortions sikkerhedschef.

Til Distorsion 2015 lavede Ekstra Bladet en timelapse over Istedgade. Se hvor hurtigt gaden udviklede sig til en stor fest her

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: