Øjenvidne bekræfter: Spytte-manden fik mig til at græde

Kvinden på billedet bekræfter, at der flere gange blev spyttet på og råbt ad de mange flygtninge

Her ses spytte-manden midt i det, som fotografen beskriver som flere spyt mod flygtninge på motorvejen ved Rødby. Kvinden i forgrunden er ikke mandens kone. (Foto: Sigrid Nygaard, Information.)
Her ses spytte-manden midt i det, som fotografen beskriver som flere spyt mod flygtninge på motorvejen ved Rødby. Kvinden i forgrunden er ikke mandens kone. (Foto: Sigrid Nygaard, Information.)
Følg Samfund

Billedet af en midaldrende mand, der tilsyneladende spytter på en gruppe flygtninge, er hurtigt blevet spredt på de sociale medier.

På billedet står manden på en motorvejsbro over E47 og betragter den store strøm af flygtninge, der i går vandrede fra Rødby til Sverige langs motorvejen. Ifølge fotograf Sigrid Nygaard spyttede han flere gange på de mange flygtninge og råbte, at de skulle 'skride hjem'.

Ved siden af billedets hovedperson står en kvinde og tager billeder med sin mobil. Kvinden hedder Lili og er aktivitetsleder i Røde Kors i Rødbyhavn. Hun bekræfter, at manden gentagne gange spyttede på de mange flygtninge.

- Jeg stod på broen for at tage billeder med min mobil, og der stod et ægtepar på min venstre side. Manden råbte 'dit muslim-svin, rejs hjem til dit eget land', imens han spyttede på dem. Der var jeg færdig. Jeg begyndte at græde og kunne ikke tage flere billeder, siger hun til Ekstra Bladet.

Hun understreger, at manden på billedet ikke er hendes mand, som flere har antaget.

Fotograf om spytte-manden: Han spyttede på flere før konen sagde stop

Meget berørt
Lili Faxholm Vilhelmsen havde knoklet det meste af dagen for at levere tøj og madvarer til de mange flygtninge, som opholdt sig på et Stop'n Sleep Hotel i Rødby.

- Lige pludselig var de alle sammen væk, fordi de var på vej mod motorvejen, og politiet kunne ikke holde dem alle sammen tilbage, fortæller hun.

Derfor kørte hun til Rødby for at se de mange flygtninge vandre langs motorvejen, og her kom hun helt tilfældigt til at stå ved siden af manden, som hun hverken kender eller snakkede med.

- Han spyttede flere gange. Lige pludselig sagde konen 'nu stopper du', og så trak han sig tilbage. Jeg så ikke, hvad der skete derefter, for jeg havde tårer i øjnene. Jeg var meget berørt, siger Lili Faxholm Vilhelmsen og tilføjer:

- Man kan ikke behandle folk på den måde. De har knoklet i flere måneder for at komme op til et land, hvor der ikke er skyderi. Så det er uforskammet, at sådan en mand står og spytter dem i hovedet.

Lilli Vilhelmsen overværede manden der spyttede på en gruppe flygtninge. (Foto: Per Rasmussen)
Lilli Vilhelmsen overværede manden der spyttede på en gruppe flygtninge. (Foto: Per Rasmussen)

Joachim B. om 'flygtninge-spytter': Møgsvinet skulle have et par flade

Manden nægter
Manden selv nægter overfor BT, at han har spyttet på flygtninge.

- Ja, jeg har kun været ude at kigge på dem. Jeg har ikke spyttet på dem. Nej, nej, siger manden til BT.

Han beskriver situationen med de mange flygtninge og migranter som 'kaotisk'.

- Og så er det et fandens svineri dernede jo. De var nede på Sleep Hotel (Stop'n Sleep Hotel i Rødby, red.), og da min kone og jeg var ude at cykle, fandt vi ikke mindre end tre håndklæder fra Sleep Hotel på vejen hjem, som de bare havde taget med dernede fra, fortæller han til BT.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+