Økologien stormer frem i kantiner og restauranter

Fem procent af alle madvarer i landets storkøkkener er nu økologiske, viser ny undersøgelse

Når du spiser og drikker i landets kantiner, restauranter og hoteller, er der nu større chance for, at mælken i kaffen og din bolle med smør er økologisk. Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik.

Undersøgelsen viser, at fem procent af alle råvarer i de offentlige og private storkøkkener, også kaldet for foodservice-industrien, var økologiske i 2013. Det er ifølge Økologisk Landsforening en fordobling i forhold til 2010.

Formanden for Økologisk Landsforening, Per Krølster, er begejstret for tallene.

- Det er utrolig positivt, at det i stigende grad er økologiske råvarer, der kommer i gryderne og på tallerknerne i landets professionelle køkkener, siger han i en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening.

- Det betyder, at mange tusindvis af danskere på deres arbejdspladser, i børnehaven eller plejehjemmet får serveret mad, som er fri for rester af sprøjtegifte.

Sammenlignet med private forbrugeres brug af økologi, der lå på otte procent i 2013, så er der stadig ikke helt lige så meget økologi på institutionerne, men det ser altså ud til at være stigende.

Det samlede salg af madvarer til foodservice-industrien var i 2013 på 18,4 milliarder kroner. Heraf gik knap en milliard til økologiske madvarer.

Hos Landbrug & Fødevarer forsøger man især at hjælpe de offentlige institutioner på vej. Det fortæller Mette Gammicchia, der er afdelingsleder i afsætning, handel og markedsudvikling i Landbrug & Fødevarer.

-Vi er sparringspartner på flere projekter, hvor kommuner er i gang med en omlægning til økologi i deres offentlige køkkener, og her hjælper vi med at gøre processen så let som mulig, siger hun i en pressemeddelelse.

Tallene fra Danmarks Statistik viser blandt andet, at hele 41 procent af det samlede økologiske salg til landets storkøkkener udgøres af mejeriprodukter.

Økologisk kød bruges derimod ikke særlig ofte i foodservice-køkkenerne, og udgør kun tre procent af det samlede salg.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter