Økonom: Derfor skal vi have weekend i tre dage

Økonom David Spencer kan kun se fordele ved at ændre ugen, så alle har fri mindst tre dage i træk – året rundt

Weekenden burde vare tre dage, eller måske endda fire, mener økonom David Spencer. (Arkivfoto: PhotoAlto)
Weekenden burde vare tre dage, eller måske endda fire, mener økonom David Spencer. (Arkivfoto: PhotoAlto)

En weekend, som begynder torsdag eftermiddag, eller varer helt frem til mandag aften. Det lyder besnærende, og det er faktisk præcis det, den politiske økonom David Spencer argumenterer for i et indlæg hos Daily Mail.

Og selvom økonomen godt er klar over, at en konsekvent lang weekend grænser til utopisk tænkning, har han flere argumenter, som taler for.

- Tanken om at arbejde mindre er ikke alene ladsiggørlig, den danner også basis for en bedre levestandard, skriver David Spencer i sit indlæg.

Efteråret viser sig fra sin smukkeste side ved Vallø Slot på Østsjælland. Polfoto: Bo Svane. Samfund - 1. sep. 2015 - kl. 19:41 DMI: Indian Summer på vej til danskerne

- Det viser blot, hvordan vi har accepteret arbejde og dets dominerende indflydelse på vores liv, at vi ikke har lettere ved at fatte den idé, fortsætter han.

Den politiske økonom henviser til et hav af undersøgelser, som hver især viser de negative effekter af mange arbejdstimer i træk – blandt andet et forringet psykisk helbred og livsstilssygdomme som hjerteproblemer og type 2-diabetes.

Desuden går det ud over den tid, vi kunne bruge sammen med vores familie og venner, når vi arbejder det meste af tiden væk, mener David Spencer.

Se også: Afstanden til og fra arbejde gør os stressede

- Arbejde sætter os ikke fri, det hæmmer os snarere, og gør det sværere at realisere os selv. Alt dette taler for behovet for at arbejde mindre, skriver han, og opfordrer direkte til, at vi begynder at udfordre den accepterede arbejdsetik og promovere andre livsformer, hvor arbejdet ikke har en central rolle.

Læs hele David Spencers indlæg her.

101 kommentarer
Vis kommentarer