Annonce:
Annonce:

Ølproducent svarer igen: - Jeg kan ikke forstå kritikken

En lille gruppe mennesker på de sociale medier har kritiseret ølproducenten Mikkellers nye øl 'Female' for at være sexistisk. Det kan Mikkellers direktør ikke forstå noget af

Ølproducenten Mikkeller mener ikke, at der er noget galt med navnet 'Female'. Arkivfoto: Janus Engel
Ølproducenten Mikkeller mener ikke, at der er noget galt med navnet 'Female'. Arkivfoto: Janus Engel
Annonce:
Følg Samfund

Mikkeller lancerer fredag to nye øl ved navn 'Female' ved et større arrangement i København. Arrangementet fik en lille gruppe folk til at kritisere ølproducenten for deres navn på øllen og arrangementet.

'Konceptet virker nedværdigende og patroniserende mod kvinder, og ikke hverken styrkende eller respektfuldt. Og navnene? 'Female blonde' og 'Female brunette'? Ad,' skriver en af den mindre gruppe af personer, som har kommenteret arrangementets Facebook-side.

'Ring til mig, når i lancerer en maskulin øl og serverer dem i flasker, der er formet som penisser i forskellige størrelser, lyder det fra en anden forarget bruger.

Administrerende direktør hos Mikkeller Mikkel Borg Bjergsø kan dog ikke forstå kritikken.

Annonce:

- Jeg kan ikke forstå, at folk synes, at det er en sexistisk øl. Det er det ikke. Vi har 100 procent gode intentioner med denne øl, og jeg håber da også, at den er med til at sætte fokus på de seje kvinder, der er i ølverdenen og i kulturverdenen generelt. Det synes jeg, at der er brug for, siger Bjergsø til Ekstra Bladet.

Hylder seje kvinder
Bjergsø mener, at der intet negativt er over ordet 'Female'.

- Vi har lavet øl, der hylder kvinder, seje kvinder. Både seje kvinder i vores firma og seje kvinder generelt. Jeg ved ikke, om det havde været anderledes, hvis vi havde kaldt den 'Pige' eller 'Kvinde'. Jeg kan ikke forstå kritikken, fordi ordet 'Female' for mig er et positivt ord.

Navnet på øllen refererer til en 'high five', der er på etiketten og ølstilen 'ale'.

Kvinder blev lidt glemt
Den administrerende direktør fortæller ligeledes, at ølproducenten gerne vil signalere, at øl ikke kun er for mænd, og at Mikkeller ikke skelner mellem køn.

- Grunden til, at øllen kom til at hedde 'Female', er, at vi gerne vil sætte fokus på kvinder, som lidt i vores ølverden bliver glemt, da det er en ekstrem mandedomineret verden. Det, synes vi, er synd.

Annonce:

- At tale om, at der er kvindeøl og mandeøl giver slet ikke mening. Den er henvendt til folk, som kan lide god øl. Man kan ikke henvende øl til et køn, det vil slet ikke give mening, siger Bjergsø.

Til eventet 'Mikkeller & Girls Are Awesome launch ‘Female’' fredag aften havde 267 mennesker trykket 'deltager' på begivenheden, der foregik på Warpigs på Flæsketorvet.

Ekstra Bladet har forsøgt at kontakte nogle af de Facebook-brugere, der har skrevet kritiske kommentarer om Mikkellers nye øl, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Mikkeller kritiseres for 'femi'-øl: - En hån mod bevægelsen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: