Øresundsbroen er genåbnet efter stormvejr

Vejdirektoratet advarer fortsat vindfølsomme køretøjer mod at passere broen

Øresundsbroen mellem Danmark og Sverige er natten til søndag blevet genåbnet, oplyser Vejdirektoratet.

Broen har været lukket på grund af stormen Egon, der passerer Danmark, men klokken 02.45 er broen igen farbar for almindelig trafik.

Vejdirektoratet fraråder dog fortsat vindfølsomme køretøjer at passere broen.

Denne advarsel ventes at blive ophævet klokken 15.00 søndag eftermiddag, skriver Vejdirektoratet på Twitter.

Storebæltsbroen er klokken 03.00 natten til søndag forsat lukket, men ventes at genåbne klokken 04.00, lyder det fra Vejdirektoratet.

Lørdag aften lød meldingen fra Vejdirektoratet, at broen ville genåbne klokken 02.00 natten til søndag, men det blev udskudt endnu engang.

Storebæltsbroen lukkede tidligt på eftermiddagen ned for biltrafik, mens togene fortsatte med at køre. Klokken 19.40 kom turen så til Øresundsbroen. Over sundet blev også togdriften indstillet.

Stormvejret har også fået konsekvenser for flere færgeruter. Rederiet Scandlines oplyser, at alle afgange mellem både Gedser-Rostock-og Rødby-Puttgarden er aflyst søndag.

Der kommer en opdatering på driften klokken 07.00, skriver Scandlines på sin hjemmeside.

Også bornholmerfærgen mellem Ystad og Rønne var lørdag aften aflyst på grund af det hårde vejr. Det samme var færgen mellem Kalundborg og Ballen på Samsø, og mellem Esbjerg og Fanø er sejladsen indstillet indtil videre.

Et træ væltede sent lørdag ned over nogle køreledninger på S-togsnettet ved Svanemøllen Station. Et tog fik ødelagt forruden og måtte indstille driften. Ingen passagerer kom noget til.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer