Østrig mærker konsekvenser af dansk-svensk grænsekontrol

Søndag blev 260 personer sendt tilbage til Østrig, som også planlægger at styrke bemandingen ved sine grænser

Østrig mærker konsekvenserne af den skærpede grænsekontrol i Sverige og Danmark.

Tyskland sender i stigende grad migranter tilbage til Østrig ifølge en talskvinde for politiet i Oberösterreich.

Politiet i den tyske delstat Bayern returnerer dagligt hundredvis af flygtninge, fortæller talskvinden Simone Mayr-Kirchberger til nyhedsbureauet APA.

Det skyldes, siger talskvinden, at migranterne ikke ønsker at søge i asyl i Tyskland. Mange vil ifølge politiet til de skandinaviske lande.

Søndag blev 260 personer sendt tilbage til Østrig.

Det er hovedsageligt afghanere, marokkanere og algeriere, som sendes retur fra Tyskland.

Østrig er transitland for hundredtusinder af flygtninge og migranter, som vil søge asyl i EU. Der kommer omkring 1000-2000 om dagen, skriver AFP.

Tyskland har ændret praksis, siden Sverige 4. januar skærpede sin grænsekontrol ved at indføre såkaldt transportøransvar.

Det betyder, at eksempelvis tog- og færgeselskaber skal kontrollere, at alle passagerer, der rejser mod Sverige, kan vise gyldigt billed-id.

Danmark har samtidig indført stikprøvekontrol ved grænsen til Tyskland.

Den svenske regering presser på, for at Danmark skal skærpe kontrollen ved den tyske grænse yderligere, men i Danmark siger regeringen, at Tyskland ikke vil samarbejde om transportøransvar, og at skærpet kontrol kan føre til endnu flere asylansøgninger i Danmark.

Østrig har siden den svenske beslutning også skærpet kontrollen ved sin grænse til Slovenien, og i delstaten Kärnten har man afvist 1652 personer siden 1. januar.

Østrigs forbundskansler, Werner Faymann, vil se på, hvordan man kan afvise dem, han kalder økonomiske migranter, ved grænsen.

- Det er helt sikkert, at vi snart vil være mere aktive ved vore grænser, sagde Faymann i et interview med Kronen Zeitung i sidste uge ifølge nyhedsbureauet AFP.

61 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere