Østrig opfører et hegn på grænsen til Slovenien

I løbet af seks uger skal et fire kilometer langt hegn opføres for at kunne styre tilstrømning af flygtninge

Østrig vil opføre et knap fire kilometer langt hegn ved sin mest travle grænseovergang til Slovenien for bedre at kunne håndtere den fortsatte strøm af flygtninge, oplyser regeringen i Wien.

Hegnet skal stå færdigt inden for seks uger, og det vil være det første mellem to lande, der er medlemmer af det pasfrie Schengen-område.

Initiativet kommer dagen efter, at Sverige indførte midlertidig grænsekontrol i et forsøg på at håndtere den enorme tilstrømning af flygtninge fra primært Syrien.

Østrigs indenrigsminister, Johanna Mikl-Leitner, fastholder, at 'hegnet er i overensstemmelse med Schengenaftalen', og at der er tale om en midlertidig foranstaltning.

- Vi taler her om en kontrolleret indstrømning og ikke en barriere, forklarer en talsmand for den østrigske kansler, Werner Faymann.

EU-landet Ungarn kom i stærk miskredit i sommer, da regeringen besluttede at opføre et næsten fire meter højt hegn langs hele grænsen til Serbien og Kroatien for at kunne modgå presset fra flygtningene.

Torsdag lød det advarende fra EU's præsident, Donald Tusk, at Schengenaftalen om det grænsefrie Europa er tæt på at kollapse