Østrig vil bygge grænsehegn til Slovenien

Det handler ikke om at lukke grænsen, forsikrer den østrigske indenrigsminister

Østrig vil i lyset af den fortsatte flygtningestrøm bygge et hegn på grænsen til Slovenien, oplyser indenrigsminister Johanna Mikl-Leitner.

- Dette handler om at sikre en ordentlig og kontrolleret indrejse i vores land og ikke om at lukke grænsen, siger hun til radiostationen Oe1.

Ordet "hegn" er den østrigske indenrigsminister hidtil veget uden om. Men det gjorde hun ikke onsdag morgen.

- Naturligvis handler det også om et hegn, siger hun.

Mikl-Leitner fra det konservative parti ÖVP understreger, at formålet er at sænke tilstrømningen og passagen af flygtninge.

Titusindvis af flygtninge er de seneste uger strømmet hen over grænsen mellem Slovenien og Østrig, og regeringen i Wien har de seneste dage været udsat for hård kritik fra den tyske delstat Bayern for det enorme antal flygtninge, som Østrig lader passere videre til Tyskland.

- Vi ved, at i de seneste dage og uger er individuelle grupper af migranter blevet mere utålmodige, aggressive og følelsesbetonede. Hvis grupper begynder at skubbe bagfra, med børn og kvinder klemt i midten, så behøver man stabile og omfattende forhold, forklarer Mikl-Leitner.

Da Ungarn tidligere på året begyndte at opføre et fire meter højt grænsehegn til Serbien og siden Kroatien for at forhindre flygtninge og migranter fra blandt andet Syrien i at komme ind i landet, blev det mødt med stor kritik fra en række EU-lande.

Slovenien er som Østrig en del af Schengen-samarbejdet, der sikrer fri grænsepassage.

Mikl-Leitner blev mødt med heftig kritik fra den østrigske opposition, da hun i sidste uge sagde, at det er på tide, at EU "bygger fort Europa".

Socialdemokraterne, der er i koalitionsregering med de konservative, synes at være på linje med Mikl-Leitner.

Den socialdemokratiske forsvarsminister, Gerald Klug, siger, at han godt kan forestille sig barrierer og containere opstillet langs grænsen "for at være i stand til at kontrollere migranterne på en ordentlig måde".

47 kommentarer
Vis kommentarer