Østrigsk politi griber ind over for turister

Flere udlændinge har set stort på coronareglerne i skisportsområde Sankt Anton am Arlberg i Østrig. Politiet har langet 96 bøder ud

En række danskere har fået bøder i Østrig for at omgå coronareglerne. Foto: Thomas Borberg/ POLFOTO
En række danskere har fået bøder i Østrig for at omgå coronareglerne. Foto: Thomas Borberg/ POLFOTO
Følg Samfund

Opdatering: Politiet præciserer over for Ritzau, at selv om flere danskere er blevet kontrolleret i en politiaktion, har ingen af dem fået en bøde. Det fremgik ellers af Reuters oversættelse af politiets pressemeddelelse.

Der har været bøderegn over udlændinge i skisportsområdet i Sankt Anton am Arlberg i Østrig. 96 har fået bøder for at bryde landets coronaregler - inklusiv et ukendt antal danskere.

Det skriver Reuters.

'Blandt andre britere, danskere, svenskere, rumænere, tyskere, australiere, irere og polakker er blevet undersøgt og har fået bøder, lyder det i en pressemeddelelse udsendt af politiet i Tyrol.

Danske skiturister fester i nedlukket Østrig

Verden har været lukket mere eller mindre ned siden foråret, men det har ikke afholdt udlændinge - heriblandt danskere - at søge ned mod Østrig for at stå på ski.

Omgår indrejseforbud
Det er tidligere blevet meldt ud af borgmester i Sankt Anton, Helmut Mall, at personer fra hele Europa omgår landets indrejseforbud ved at melde sig som arbejdssøgende. Og nu er hammeren altså faldet.

Det er uklart, hvilke regler som skituristerne har overtrådt, men politiet i Tyrol skriver en i en pressemeddelelse,  at udlændingene har brudt lockdown- og indrejseregler samt en lov om at registrere sin adresse.

Danske skiturister fester i nedlukket Østrig

De personer, der har brudt reglerne, skal til lommerne, og har fået bøder på mod 2180 euro euro. Det svarer til 16.200 danske kroner.

Og de danske skiturister har også fået Mette Frederiksen (S) vrede at føle på hendes fortrukne medie, Facebook.

'Er der unge, der er taget på skiferie i Østrig? Tilsyneladende. Er det i orden? Nej.

'Men de fleste børn og unge – langt, langt de fleste faktisk - de er stået op til endnu en dag med hjemmeundervisning foran skærmen. De passer deres ting, gør deres bedste, hænger i og rejser hverken til Østrig eller Dubai, skrev statsministeren på sin Facebook.

Jeppe Kofod: Usolidarisk at rejse ud

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind