Øv: Et par kedelige regnvejrsdage i vente

Men meteorologen fra DMI glæder sig til gengæld til weekenden, hvor solen vist titter frem

De næste to dage bliver noget kedelige, hvis man ikke er glad for regn (Polfoto)
De næste to dage bliver noget kedelige, hvis man ikke er glad for regn (Polfoto)

Det er et gråt og vådt syn, der venter uden for vinduerne denne tirsdag formiddag. Og sådan vil udsigten forblive i et godt stykke tid, lyder den - måske - nedtrykkende nyhed fra DMI.

- I dag bliver en dag med byger. I første omgang mest i det jyske, men så vil de brede sig østover. Der bliver dog plads til sol indimellem, men mest først på dagen på Sjælland og Bornholm, siger Frank Nielsen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Når vi når over middag vil bygerne og skyerne blive flere, men så kommer en opklaring ind over os med tørvejr. Der vil være let til frisk vind fra sydvest, og temperaturerne placerer sig mellem syv og ti grader.

- Sidst på natten kommer dog et nyt regnvejr ind over Sønderjylland, og så starter det hele lidt forfra, siger Frank Nielsen.

Så bliver rollerne byttet
Mens regnvejret er værst i det meste af Jylland i dag, vil det i morgen, onsdag, være mere over Fyn og Sjælland.

- Regnen starter nemlig i sydvest og breder sig så over mod øst. Nordjylland ser sig derfor næsten fri for regnen, hvor vejret i stedet vil være pænt, siger den vagthavende meteorolog.

Temperaturerne i den nordlige del af landet vil da også ligge på omkring ti grader, mens resten af landet får seks til syv grader.

- Onsdag bliver dårligere end tirsdag, men når de to halvdårlige dage så er slut, får vi en pause med tørvejr torsdag og fredag, siger Frank Nielsen.

Glæder sig til weekend
Torsdag og fredag vil byde på svage vindforhold og omkring ti grader.

- Især torsdag vil der være sol, og det vil føles forårsagtigt, siger Frank Nielsen fra DMI.

Selv om der stadig er nogle dage til weekend, og prognoserne derfor kan nå at ændre sig mange gange, så er meldingen klar fra meteorolog-Frank:

- Jeg ser frem til næste weekend. Det ser nemlig ud, som om det bliver lunere, fordi luften fra sydøst er lidt varm. Men det afhænger selvfølgelig af solen, og der kan komme en smule regn, siger Frank Nielsen.

Temperaturerne rykker sig da også et nøk opad.

- De kommer op omkring 12-13 grader. Måske endda højere, men det er lidt svært, for havet og luften omkring havet er stadig kold, så det kan svinge lidt her om foråret, siger den vagthavende meteorolog.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere