Øv-vejr: 'Typisk' dansk sommer så langt øjet rækker

Ustadigt vejr med regn og blæst afløst af perioder med sol præger vejrbilledet de kommende syv dage

Har du studset over, hvordan du bliver mindst våd - ved at løbe eller gå gennem regnen? Få svaret her.

Skyer og regn.

Det må siges at være hovedkonklusionen for den næste uges vejr i det danske land.

- Det er vist det, man kalder en typisk dansk sommer. De massive temperaturer vi så for nogle dage siden med massiv varme, er jo sådan set ikke noget, der er normalt for os, siger vagthavende meteorolog ved DMI, Lars Henriksen til Ekstra Bladet.

Torsdag er der masser af skyer og regn mange steder. I Nord- og Midtjylland og på Bornholm er man dog lidt mere heldig.

- Der kan komme lidt eller nogen sol de steder, mens den resterende del af landet får stedvis regn, siger meteorologen.

Tendensen fortsætter ugen ud, hvor det er med at huske regnslaget eller paraplyen, hvis man skal bevæge sig ud i regnen. 

Ikke decideret koldt
Lars Henriksen kalder det en ustadig periode, hvor vi skiftevis får lidt sol og fronter med regn, der kommer ind vestfra.

- Sådan kører det mange dage. Men det er ikke, fordi det bliver rigtig køligt. Mange af dagene bliver det dagstemperaturer mellem 15 og 20 grader og nogle dage endda lidt højere, siger DMI's vagthavende meteorolog.

- Det gode ved det er, at det ikke bliver decideret koldt. Nogle gange kan man få en rigtig nordvestenvind, der giver et køligt og blæsende sommervejr, men det ser ikke ud til, at vi får det. Det bliver lunt, lyder det optimistisk fra Lars Henriksen.

Regnfuldt Roskilde
Det ustadige vejr går også ud over de tusinder af festivalgængere, der i disse dage deltager i Danmarks største festival, Roskilde.

- Torsdag kommer der periodevis regn, og i nat kommer der er en god portion. Den tendens fortsætter fredag, men det er ikke fordi det vælter ned i stænger. Lørdag er fuldstændig det samme, så man må sige, at festivallen i år er en våd en af slagsen, siger Lars Henriksen fra DMI.

9 kommentarer
Vis kommentarer