Offentligt ansatte på Sjælland skal møde på job igen

De offentligt ansatte i Region Hovedstaden og Region Sjælland kan igen fra 15. juni møde fysisk på arbejdspladsen

Følg Samfund

Offentligt ansatte i Region Nordjylland, Region Syddanmark og Region Midtjylland har siden den 27. maj kunnet møde fysisk op på deres arbejdsplads.

Som led i fase 3 af genåbningen af Danmark udvides den fysiske tilstedeværelse i den offentlige sektor, så det fra mandag den 15. juni også vil gælde Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Det skriver Justitsministeriet.

Som det fremgår af “Aftale om genåbning af Danmark”, er det en del af fase 3, at det kan overvejes at øge den fysiske tilstedeværelse i den offentlige sektor.

På den baggrund genåbner den offentlige sektor i Østdanmark fra den 15. juni.

Ansatte i Region Nordjylland, Region Syddanmark og Region Midtjylland har siden den 27. maj som led i udvidelsen af fase 2 kunne møde fysisk på deres arbejdsplads.

Fra mandag den 15. juni kan medarbejdere, hvis statslige, regionale eller kommunale arbejdsplads geografisk befinder sig i Region Hovedstaden og Region Sjælland, også møde fysisk på arbejde.

Der vil dog blive opfordret til, at man så vidt muligt fortsat anvender hjemmearbejde i relevant omfang og forskudte mødetider.

Justitsminister Nick Hækkerup udtaler:

'Mange offentligt ansatte har de seneste mange måneder på fornem vis fulgt myndighedernes anvisninger og undladt at møde fysisk på arbejde til gavn for os alle.'

'Det betyder, at vi nu på et forsvarligt grundlag kan åbne yderligere for den offentlige sektor og fra på mandag lade statslige, regionale og kommunale medarbejdere i Region Sjælland og Region Hovedstaden møde fysisk op på arbejde. De offentligt ansatte er en af grundstenene i det danske samfund, og jeg tror, at mange glæder sig til igen at møde fysisk ind på arbejdspladsen,' siger Hækkerup.

 

 

 

 

 

 

 

Opdateres...

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind