Annonce:
Annonce:

Offentligt byggeri går mindst 163 millioner over budget

Det kommende nye sygehusvaskeri i Tuse ved Holbæk bliver langt dyrere, end der var lagt op til

Det gamle vaskeri nedbrændte i 2018, hvilket affødte behov for et nyt vaskeri. Foto: Per Rasmussen
Det gamle vaskeri nedbrændte i 2018, hvilket affødte behov for et nyt vaskeri. Foto: Per Rasmussen
Annonce:
Følg Samfund

Det skulle have 'kun' have kostet Region Sjælland 67,5 millioner kroner - men nu bliver det mellem 163 og 195 millioner kroner dyrere end forventet at få gang i vasketøjet fra Holbæk Sygehus.

Den astronomiske overskridelse af budgettet, der skyldes stigende priser på materialer, vækker krads kritik, skriver Sjællands Nyheder.

En af dem, der oprindeligt stemte for opførslen af det nye vaskeri, er det konservative regionsrådsmedlem og gruppeformand Christian Wedell-Neergaard.

- Foreløbigt tager vi forbehold for sagen, vi er stærkt kritiske over for at bruge så mange penge på at vaskeri, og vi kommer til at tage det op på mødet i dag med henblik på at stille flere spørgsmål, udtalte han ifølge mediet.

Annonce:

'Ærgerlige 'prisstigninger
Fra den konservative partifælle Helge Adam Møller er dommen endnu hårdere over byggeriet - og han opfordrer til helt at droppe det og lade private virksomheder tage sig af vasketjansen som det er sket siden 2018.

- Det er en helt ny virkelighed i forhold til da beslutningen blev truffet i marts 2022, men også i forhold til det indgåede budgetforlig 19. september. Det er altså kun fire måneder siden, vi skrev under på, at der skulle bruges 68 millioner kroner til det nye sygehusvaskeri, så vi kunne holde budgettet. Nu skal der bruges mindst 250 millioner kroner.

Socialdemokratiet og Radikale Venstre står dog fast på byggeriet.

- Vi har brugt lang tid i regionsrådet på at træffe denne beslutning og på at gennemtænke alle aspekter af beslutningen nøje. Derefter traf et flertal beslutningen. Selvom prisstigningerne er ærgerlige, så er forudsætningerne for beslutningen ikke ændret, sagde regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i sidste uge til TV2 Øst ifølge Sjællands Nyheder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: