Offer ringede til konen før masseskyderi: - Jeg skal gå nu, jeg elsker dig

En lokal politiassistent var blandt de omkomne ved masseskyderiet i Thousand Oaks. Få minutter før hans ankomst til stedet talte han i telefon med sin kone

Masseskyderiet (Redigering: Ekelund)
Følg Samfund

- Jeg skal gå nu, jeg elsker dig, og jeg ringer til dig senere.

Sådan sagde den amerikanske politiassistent Ron Helus i telefonen til sin kone, før han kørte ud til en melding om skyderi på en bar.

Men han ringede aldrig tilbage.

Ron Helus blev et af 11 ofre i det forfærdelige masseskyderi på Borderline Bar i byen Thousand Oaks, som ligger lige uden for Los Angeles i Californien.

En person kom ind på baren onsdag omkring klokken 23:30 lokal tid med en ladt pistol og skød omkring sig.

54-årige Ron Helus var blandt ofrene i masseskyderiet i Californien. Foto: /Ritzau Scanpix
54-årige Ron Helus var blandt ofrene i masseskyderiet i Californien. Foto: /Ritzau Scanpix

Politiassistenten ankom allerede få minutter efter de første meldinger om skyderi, fordi han sammen med sin kollega var i nærheden af gerningsstedet.

Han blev med det samme skudt, da han gik ind på baren for at redde andre. Han blev kørt på hospitalet, men døde få timer senere af sine kvæstelser, skriver amerikanske CNN.

- Han arbejdede hårdt, var totalt dedikeret, gav altid sit alt, og i aften, som jeg sagde til hans kone, døde han som en helt, fordi han gik derind for at redde liv, sagde sheriffen i Ventura County, Geoff Dean, efter skyderiet til amerikanske reportere på stedet.

54-årige Ron Helus havde været ansat i Ventura Sheriff's Office i 29 år, og han havde planlagt at gå på pension næste år.

Han efterlader sig en kone og en søn.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Flere personer samledes foran gerningsstedet for at trøste hinanden eller lede efter kære, som de fygtede var involveret. Foto: Mark J. Terrill
Flere personer samledes foran gerningsstedet for at trøste hinanden eller lede efter kære, som de fygtede var involveret. Foto: Mark J. Terrill

Gerningsmanden var en ung amerikaner

Den formodede gerningsmand, en 28-årig krigsveteran ved navn Ian David Long, var død, før yderligere politi nåede frem. Det formodes, at han skød sig selv.

Long beskrives ifølge CNN som en meget tatoveret mand, der havde mentale problemer og boede hos sin mor.

Han brugte en Glock 21 håndpistol med et udvidet magasin, og våbnet havde han købt helt lovligt, på trods af at politiet var klar over, at han havde mentale problemer.

Ifølge flere øjenvidner brugte han røggranater inde på baren, før han begyndte at skyde, men det er endnu ikke bekræftet af politiet.

Business Insider rangerede i marts måned de sikreste byer i USA, og her fik Thousand Oaks en tredjeplads.

Derfor var den lokale sherif også meget chokeret over det voldsomme skyderi.

- Det betyder ingenting, hvor sikkert dit lokalområde er, det betyder ingenting, hvor lidt kriminalitet der er. Der er mennesker, som bare ikke tænker rigtigt alle steder, sagde sherif Geoff Dean.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind