Annonce:
Annonce:

Ole Birks post-bombe: Uber skal dele breve ud

Lavpris-chauffører skal dele post ud og får lov at køre med passagerer igen

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Samfund

Ole Birk Olesen er en glad mand denne lørdag. Den udskældte transportminister føler, at han har løst to af sine helt store problemer med ét smæk.

Liberal Alliance-profilen holder nemlig liv i sin personlige darling – samkørsel-selskabet Uber, der ellers var klar til at forlade landet, og sikrer samtidig postomdeling trods et milliardunderskud hos Postnord.

Lavpris-chaufførerne skal fremover dele breve ud, og via lidt juridisk fiksfakseri kan Uber også fortsætte med at transportere passagerer, selv om det tidligere er blevet betegnet som pirat-taxakørsel.

Ministerens idé
- Ved at betragte passageren som en pakke, der skal fragtes fra a til b – hvilket der vel reelt også er tale om – så er Uber fremover ikke underlagt taxaloven. De kan i stedet køre efter samme regler som UPS, GLS og 3x34, siger Ole Birk Olesen, der selv har udtænkt idéen, som ikke stopper her:

Annonce:

- Der er over 2000 registrerede Uber-chauffører, der nu kommer tilbage på vejene over hele Danmark, samtidig med at den ene postbil efter den anden kører i garage. Men der er ingen grund til, at et brev er en uge undervejs, eller at postkassen på hjørnet kun bliver tømt hver onsdag. For når nu Uber officielt bliver til et transportfirma, kan vi lige så godt tage den hele vejen, så derfor kommer de også til at tage post med rundt, når de kører. 

Porto-passagerer
Talsmand for Uber Nordic, Kristian Agerbo, er glad for ministerens initiativ og lover, at passagererne vil få rabat på deres køretur, hvis chaufføren undervejs bruger tid på at droppe et brev eller to af.

Der er kun én ting, som Agerbo ser som en udfordring:

- For at vi kan retfærdiggøre, at persontransporten nu falder ind under loven om pakker og post, så skal turen betales med frimærker. Det er lidt besværligt at have med i pungen, men ministeren har lovet mig, at Postnord snart er klar med en porto-app, så turen kan betales med virtuelle frimærker, siger Uber-talsmanden.

- Det er win-win og Uber-fedt. Et liberalt projekt bliver i Danmark, og der bringes stadig breve ud, selv om Postnord skal af med 4000 ansatte, fastslår Birk Olesen, der sikrede sig et folketingsflertal til projektet med hjælp fra Alternativet.

Annonce:

- Det er den mest alternative idé, vi nogen sinde har hørt om, og med vores parti-navn er vi nærmest forpligtet til at bakke op, siger partileder Uffe Elbæk, der foreløbig har stemt for, at ordningen med Uber kan køre frem til 1. april næste år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: