Oliver blev holdt tilbage af togfører: Han er chokeret

Michael Nielsen er far til 16-årige Oliver, der blev holdt tilbage af en togfører på Hellerup Station, efter han havde fået en bøde i toget

Tinka Mieth, der befandt sig på stationen, har filmet episoden.
Følg Samfund

En video, der viser en togfører, som holder en ung dreng tilbage, er gået viralt, efter den blev lagt på Facebook torsdag.

I videoen er 16-årige Oliver Nielsen netop gået ud ad S-toget på Hellerup Station, da togføreren holder ham tilbage og tager fat i kraven på ham, da han mener, at Oliver har skubbet ham, så han faldt.

Videoen slutter, inden politiet kom, og det vides heller ikke, hvad der skete forud for tilbageholdelsen af Oliver.

Ekstra Bladet har talt med Olivers forældre, der fredag eftermiddag er på vej ind for at tale med DSB, efter deres søn blev udsat for en ubehagelig oplevelse.

- Oliver har fået en bøde, som vi har derhjemme. Den modtog han, inden han skulle ud af toget.

- Efterfølgende kom politiet. De fik Olivers cpr-nummer, og så sagde de til ham, at hvis han betaler bøden, er sagen afsluttet, fortæller Olivers far, Michael Nielsen.

Raser mod DSB over togfører: Er I fuldstændig sindssyge?

Chokeret og skræmt
Familien vælger at anmelde togføreren for, hvad de kalder et overgreb mod Oliver.

- Vi synes, det er meget groft, og vi vil gerne sørge for, at det ikke kommer til at ske for andre, siger Michael Nielsen.

I videoen kan man se, at Oliver forsøger at komme væk fra stationen, da han skal nå en bus. Men beder flere gange togføreren om at give slip på hans tøj, men togføreren vælger at holde Oliver tilbage, indtil politiet ankommer.

- Oliver er meget chokeret og skræmt. Selv om han var meget fattet, kunne han godt mærke, at det var en voldsom oplevelse, da han kom hjem.

- Men han ville hellere tale med politiet end med togføreren, fortæller Olivers far.

DSB undersøger sagen
Ekstra Bladet talte tidligere fredag med DSB, som fortæller, at de er i gang med at undersøge sagen. De skal blandt andet se videoovervågning fra S-toget, som kan klargøre, hvad der skete, inden togføreren holder Oliver tilbage.

- Togføreren har selv meldt ind, at der var en sag i går, som vi nu skal have undersøgt. Det videoklip er jo kun en del af hændelsen. Der er et forløb inden, som vi har behov for at få kigget på og få drøftet med vores medarbejder, og så vil vi også rigtig gerne i kontakt med den unge mand, så vi lige kan finde ud af, hvad der skete, siger underdirektør i DSB, Anette Haugaard.

Anette Haugaard fortæller, at DSB har retningslinjer for, hvordan deres ansatte skal håndtere end situation som denne, men at det er sjældent, at det går så vidt.

- Vores service-koncept er ikke, at vi skal råbe af vores kunder, siger hun og tilføjer, at hun ikke vil gå nærmere ind i en vurdering af den aktuelle sag, før hun har set videobåndet og talt med de forskellige parter.

Se videoen fra Hellerup Station over artiklen

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+