Oliver blev tilbageholdt af togfører: Her er DSB's afgørelse

Onsdag væltede 16-årige Oliver en DSB-kontrollør omkuld, der efterfølgende blev filmet ophidset udenfor kystbane-toget. Den kontroversielle video gik viralt, og nu har DSB et svar på undersøgelsen

Tinka Mieth, der befandt sig på stationen, har filmet episoden.
Følg Samfund

En kontroversiel video har siden onsdag skabt heftig debat på Facebook og Nationen!.

På videoen ses en ophidset DSB-kontrollør, der forsøger at tilbageholde 16-årige Oliver på Hellerup Station.

Kort tid forinden havde den 16-årige dreng på den ene eller anden måde fået væltet DSB-kontrolløren omkuld, hvorefter han hjalp kontrolløren på benene igen.

Raser mod DSB over togfører: Er I fuldstændig sindssyge?

Oliver havde tiltrukket sig kontrollørens interesse, da han rejste på en forkert type billet og derfor ville han give Oliver en bøde. Hele optrinnet efter faldet blev filmet af en tilfældig forbipasserende, og det har skabt stor debat på de sociale medier.

Nu er DSB kommet tættere på et svar på, hvad der rent faktisk skete.

Handlede korrekt
I en opdatering på Facebook skriver DSB følgende:

- På baggrund af bl.a. videomateriale inde fra toget og de impliceredes forklaringer er det DSB’s vurdering, at der udspiller sig en episode i toget forud for den offentliggjorte video og at den samlede håndtering af situationen ligger inden for retningslinjerne for togførere.

I opslaget uddyber DSB dog ikke, hvad der konkret skete.

Vidne: Ville ikke give cpr-nummer
Der har været sagt og skrevet meget om sagen, og et vidne har tidligere fortalt til Ekstra Bladet, at den 16-årige dreng modsatte sig bøden, da kontrolløren vil give ham en bøde.

Det var angiveligt startet på optrinnet.

- Kontrolløren beder drengen om at vise ID, fordi han kører på en børnebillet. Kort efter ankommer toget til Hellerup, og drengen(Oliver, red.) forsøger at gå ud af toget og siger, at han skal af her, forklarer Thomas Løvendahl, der sad i samme kupe som Oliver, da episoden indtraf.

Herefter indtræffer episoden, hvor Oliver får væltet DSB-kontrolløren:

- Kontrolløren stiller sig i vejen, så drengen ikke kan komme ud og siger til ham, at de skal have det her afklaret, inden han kan få lov at gå ud af toget.

- Jeg ser ikke, om han bliver skubbet eller lignende, men kontrolløren falder i hvert fald og slår sig. Drengen hjælper ham op igen, så det virkede ikke som om, det var med vilje, siger Thomas Løvendahl og forklarer, at det ikke så ud til, at Oliver ville give kontrolløren sit cpr-nummer i forbindelse med bøden.

Kunne være stukket af
Den udlægning deler 16-årige Olivers far, Michael Nielsen, ikke.

- Oliver skulle nå en bus. Han havde givet sine oplysninger inde i toget til kontrolløren og mente det var nok. Desuden synes han, det var ret ubehageligt inde i toget sammen med kontrolløren. Uheldigvis kom han til at vælte ham, da han ville ud. Her kunne han være stukket af, men hjalp ham i stedet op igen, forklarer Olivers far, der er ked af episoden.

Oliver blev holdt tilbage af togfører: Han er chokeret

30-årige Tinka Mieth stod udenfor toget, da optrinnet skete. Hun så ikke, om der blev givet en bøde eller ej.

I stedet filmede hun en del af episoden og ud fra hendes observationer, kan hun godt forstå, at Oliver følte ubehag over kontrolløren, som hun mener gik over stregen.

-  Jeg syntes, det var ubehageligt. Han var helt oppe at køre. Jeg syntes, det var ret ubehageligt, sagde hun torsdag til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar fra Olivers far, om hvorvidt familien har tænkt sig at lukke sagen her.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+