Annonce:
Annonce:

Omblæst eks-borgmester meldt til politiet: De vil have mig ned med nakken

Næstved Kommune politianmelder minkavlende eks-borgmester. Chikane, mener han selv

Henrik Willadsen føler sig chikaneret og forfulgt af den kommune, han selv har været borgmester i. (Foto: Per Rasmussen)
Henrik Willadsen føler sig chikaneret og forfulgt af den kommune, han selv har været borgmester i. (Foto: Per Rasmussen)
Annonce:
Følg Samfund

Næstved Kommune melder tidligere Venstre-borgmester, Henrik Willadsen, til politiet for gentagne overtrædelser af miljølove.

Det står klart efter et møde i kommunens tekniske udvalg, fortæller centerchef Hanne Stensen Christensen til Ekstra Bladet.

Formand for kommunens tekniske udvalg, Henrik Willadsens tidligere partifælle Søren Revsbæk (V), bekræfter, at anmeldelsen er på vej.

- Det er et enigt udvalg, som melder Henrik Willadsen til politiet. Vi har vurderet, at det er alvorligt nok til, at vi beder politiet om at lave en efterforskning, siger Søren Revsbæk, som ikke vil komme ind på detaljer i sagen på grund af tavshedspligt.

Der kommer imidlertid til at gå nogle dage, før anmeldelsen havner på politistationen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Annonce:

- Nu er det blevet besluttet politisk, og så går der nogle dage, før anmeldelsen bliver formuleret skriftligt i forvaltningen, siger Hanne Steensen Christensen.

Hanne Stensen Christensen ønsker ikke at komme ind på præcist hvad, Henrik Willadsen anmeldes for. Hun har tavshedspligt. Men hun medgiver, at sagen handler om nogle uoverensstemmelser om den minkfarm, som Henrik Willadsen driver ved Tystrup-Bavelse Søerne sammen med sin ekskone.

- Helt generelt kan man sige, at når man meldes til politiet kan det være, fordi man groft tilsidesætter miljøregler til fare for dyr eller mennesker. Eller det kan være gentagne overtrædelser, siger centerchefen.

Under det seneste tilsynsbesøg - hævder Henrik Willadsen - fik han kritik for, at der ikke var gjort ordentligt rent under den årlige rengøring. (Foto: Per Rasmussen)
Under det seneste tilsynsbesøg - hævder Henrik Willadsen - fik han kritik for, at der ikke var gjort ordentligt rent under den årlige rengøring. (Foto: Per Rasmussen)

Føler sig udsat for chikane
Henrik Willadsen er imidlertid ikke i tvivl. Først var der problemer med beplantningen omkring farmen, som har ligget på samme sted siden begyndelsen af 1960erne. Der skal være tre rækker træer, og der var kun et par rækker.

Annonce:

Så har der været for meget vand på grunden på grund af en våd vinter. Da de fejl blev udbedret og tjekket igen, fik han påtalt, at der ikke var muget ordentligt ud under den årlige rengøring. Og nogle tagrender, som slet ikke behøver at være der, men som er i dårlig stand, blev også påtalt.

- Over de senere år har jeg haft besøg af kommunens miljøvagt adskillige gange og også urimeligt mange gange. Først er der det ene i vejen, og når jeg så har udbedret de forhold, så er noget andet i vejen. Min oplevelse er, at jeg bliver forfulgt af en emsig sagsbehandler, der har set sig sur på mig, siger Henrik Willadsen, der anslår, at Næstved Kommune er troppet op ved hans farm fem-seks gange om året siden 2011.

- Sidste gang for ganske nylig blev jeg ærligt talt gal. Det er min oplevelse, at de vil have mig ned med nakken, fortsætter eksborgmesteren.

Det seneste besøg fik han på det tidspunkt af året, hvor han har allermest travlt. Nemlig i de uger, hvor hans 1000 mink yngler.

- Chikane, siger han selv.

Annonce:

Besøg begyndte først efter borgmestertjans
Henrik Willadsen er i den bredere offentlighed mest kendt for at have været borgmester i Fuglebjerg Kommune, mens en af de største miljøskandaler i Danmark i nyere tid stod på. Mellem 1998 og indtil kommunalreformen i 2007 var han den politiske leder af kommunen, som i samme periode blev landskendt for flyveaskeskandalen, hvor kommunen lod 20.000 tons svensk flyveaske opmagasinere på en fabriksgrund på trods af fare for omfattende forurening.

Minkfarmen har eksborgmesteren drevet i en menneskealder siden midten af 1980erne, og mens han selv var borgmester var der ifølge ham selv ingen problemer med tilsynet, der besøgte farmen fra tid til anden.

- Men det skal jeg love for, at der er kommet nu, siger han.

Henrik Willadsen har flere gange overvejet, om han overhovedet gider at avle mink længere. (Foto: Per Rasmussen)
Henrik Willadsen har flere gange overvejet, om han overhovedet gider at avle mink længere. (Foto: Per Rasmussen)

Centerchef afviser særbehandling
Henrik Willadsen mener selv, at han lever op til alle regler og kan kun se en årsag til, at politiet bliver pudset på ham.

- Da jeg stoppede som borgmester, fik jeg stilling i en tilsynsmyndighed i statsamtet, hvor jeg havde nogle sager, der kom Næstved Kommune til last. Der er jeg ikke længere. Og nu er det som om, at nu skal jeg have, siger Henrik Willadsen.

Hanne Stensen Christensen kan slet ikke genkende Henrik Willadsens udlægning af sagen. Hun fortæller helt generelt, at landmænd, der har problemer med at overholde kravene til miljøet får flere besøg end dem, der altid har styr på sagerne.

Annonce:

- På den måde kan man selv have indflydelse på, hvor tit man vil have besøg, siger centerchefen og fortsætter:

- Jeg kan helt afvise, at vi på nogen måde skulle inddrage i sagsbehandlingen, at det er en tidligere borgmester. Jeg kan ikke en gang huske de sager, han taler om. Det ville også helt generelt være rædsomt, hvis vi gjorde sådan. Der er blevet skiftet sagsbehandler undervejs. Og det er ikke sket på grund af, at sagsbehandleren og Willadsen havde uoverensstemmelser. Vi er ikke ude på at genere nogen, siger Hanne Stensen Christensen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: