Ombudsmand om sygehusdirektørs ambassade-middag: Kan give mistanke om usaglige fordele

Efter Hvidovre Hospitals behandling af den saudiarabiske ambassadørs mor, blev vicedirektør budt på middag

Vicedirektør på Hvidovre Hospital, Torben Mogensens  middag hos den saudiarabiske ambassadør kan give mistanke om usaglige fordele til ambassadørens mor på bekostning af andre patienter, skriver ombudsmanden. (Foto: Liselotte Sabroe)
Vicedirektør på Hvidovre Hospital, Torben Mogensens middag hos den saudiarabiske ambassadør kan give mistanke om usaglige fordele til ambassadørens mor på bekostning af andre patienter, skriver ombudsmanden. (Foto: Liselotte Sabroe)

Selvom det var på grænsen, da Hvidovre Hospitals vicedirektør tidligere i år takkede ja til en middagsinvitation hos den saudiarabiske ambassadør, slipper han for at få kritik fra Ombudsmanden.

Det oplyser Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Jørgensen, i en pressemeddelelse. Han påpeger dog, at situationen på ingen måde var uproblematisk.

- Vicedirektøren har bragt sig selv og hospitalet i en situation, der kan give mistanke om usaglige fordele til ambassadørens mor på bekostning af andre patienter, lyder det.

 Se også: Afsløring: Saudi-regning lander hos skatteborgerne

Vicedirektøren blev budt på middag 9. januar i år, efter at den saudiarabiske ambassadørs mor ifølge Ekstra Bladet havde modtaget særbehandling på Hvidovre Hospital.

Efterfølgende har Ombudsmanden bedt Region Hovedstaden om at redegøre for sagen. Det er denne redegørelse, der nu resulterer i, at vicedirektøren er blevet frifundet.

I afgørelsen bliver der blandt andet lagt vægt på, at hospitalet er uvant med at håndtere lignende situationer og ikke før har modtaget den slags invitationer.

Det er bag disse lukkede jerndøre, at de ansatte i det saudiarabiske residens har arbejdet op mod 100 timer om ugen for slavelignende lønninger (Foto: Philip Davali). Samfund - 12. mar. 2015 - kl. 14:00 Stenrig Saudi-ambassadør: Behandler ansatte som slaver

- Der har været tale om et helt ekstraordinært forløb, som har været meget vanskeligt at håndtere, lyder det fra Ombudsmanden, der tilføjer:

- Men sagen bør være en vigtig generel påmindelse om, at samvær af denne karakter som altovervejende hovedregel ikke bør finde sted.

Samfund - 26. feb. 2015 - kl. 10:06 Ny afsløring: Saudi-diplomat spredte også panik på Rigshospitalet

Ombudsmanden siger i øvrigt, at det var uheldigt, at vicedirektøren tog sin ægtefælle med til middagen hos ambassadøren.

Behandlingen af ambassadørens mor resulterede ifølge Ekstra Bladet i at to senge måtte lukkes på hospitalets højt specialiserede afsnit for neurorehabilitering for alvorligt syge patienter med en hjerneskade.

Plus Hospitals-personalet: Ambassadør-familie sviner os til

Ombudsmandens undersøgelse vedrører kun ambassadørens middagsinvitation og altså ikke morens behandlingsforløb. I udtalelsen oplyses det dog, at Ombudsmanden ikke har grundlag for at antage, at moren har modtaget særbehandling.

35 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere