Annonce:
Annonce:

Ombudsmand: Ulovligt at ansætte u-uddannede lærere

Folkeskoler ansætter undervisere uden en læreruddannelse. Det er ikke i overensstemmelse med folkeskoleloven

Annonce:
Følg Samfund

At folkeskoler ansætter undervisere uden en læreruddannelse, er ikke et sjældent syn, men det er vel at mærke heller ikke i overensstemmelse med folkeskoleloven.

Derfor har Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, opfordret Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling til at udarbejde et lovforslag, så den eksisterende praksis kommer til at stemme overens med loven.

- Jeg har forståelse for folkeskolernes vanskeligheder med at finde uddannet lærerkraft, men grundlæggende er det problematisk, at loven stiller krav til undervisernes uddannelse, som ikke bliver fulgt.

- Enten bør man følge loven, eller også bør man lave den om. Jeg har nu henstillet til ministeriet at tage initiativ til en lovændring, siger Jørgen Steen Sørensen i en pressemeddelelse.

Han tager udgangspunkt i en konkret sag, hvor et forældrepar var utilfreds med, at deres søn skulle undervises i fagene matematik og naturfag af en vikar uden læreruddannelse.

Vikaren skulle desuden have en delt klasselærerfunktion. Forældrene valgte i sidste ende at flytte deres søn fra skolen.

Det fik ombudsmanden til at rejse et generelt spørgsmål om lovgrundlaget for brugen af personer uden læreruddannelse eller anden relevant uddannelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: