Omstridt Aarhus-moske: Vi tager skarp afstand fra civile drab

En imam i Grimhøjsmoskeen i Aarhus tog skarp afstand fra weekendens terrorangreb i fredagsbønnen

Moskeen på Grimhøjvej i Brabrand ved Aarhus. Foto: Polfoto.
Moskeen på Grimhøjvej i Brabrand ved Aarhus. Foto: Polfoto.

Danmarks måske mest omtalte moske overlod intet til fortolkning, da weekendens terrorangreb blev omtalt i fredagsbønnen.

Moskeen på Grimhøjvej i Brabrand ved Aarhus har selv lagt et videoklip på Facebook, hvor imam Aboo Bilan Ismail tager skarp afstand fra terrorangrebene.

- I forhold til hvad der sker i København, er det vigtigt at understrege, at vi holder fast i vores holdning, som den altid har været. Vi tager skarp afstand fra al form for vold samt drab på uskyldige og civile uanset, hvor disse befinder sig, sagde imam Aboo Bilan Ismail under fredagsbønnen.

Ingen afstand efter Paris
Omar El-Hussein blev begravet fredag, efter at han dræbte to civile og sårede fem betjente ved to angreb, før han selv blev skudt og dræbt af politiet i København.

Ved fredagsbønnen i Grimhøjmoskeen efter terrorangrebet i Paris havde prædiken en anden lyd.

Ekstra Bladet havde som det eneste danske medie adgang til fredagsbønnen. Sammen med cirka 250 fremmødte hørte Ekstra Bladet, at imam Ihab Libdeh på intet tidspunkt - og hverken i direkte eller indirekte vendinger - forholdt sig til myrderierne i Frankrig.

Samfund - 20. feb. 2015 - kl. 15:38 Fredagsbøn i stormoske: Hvorfor får vi skyld for kriminalitet?

Imamens hovedbudskab drejede sig derimod om væsentligheden af, at flere muslimer opsøger moskéerne rundt omkring.

- Det er vigtigt, at også de muslimer, der er født og opvokset for eksempel her i Danmark, lærer det arabiske sprog ordentligt. Ved at gøre det, kan de bedre forstå, hvad islam er. På den måde undgår vi misforståelser af vores religion, pointerede imam Ihab Libdeh.

Samfund - 9. jan. 2015 - kl. 17:27 Islamisk Råd ved fredagsbøn: Hele Islam får skylden

Vil ikke give efter for pres
Umiddelbart efter imamens halve time lange prædiken tog formanden for Den Muslimske Sammenslutning, der står bag Grimhøj Moskéen, Oussama El Saadi, ordet med direkte adresse til Paris-angrebet:

- Den katolske eller protestantiske kirke blev ikke bedt om at tage afstand fra terroristen Breivik. Danske politikere er ikke blevet bedt om at tage afstand fra afbrændingen af moskéer og terror på disse i Europa. Vi skal ikke videregive vores børn og den kommende generation offer-rollen og lade dem kæmpe en kamp, der ikke kan vindes.

Oussama El Saadis tale til de mange fremmødte i Grimhøj Moskéen sluttede med ordene:

-  Jeg vil gerne gøre det meget klart; generelt i islam er drab ikke tilladt på uskyldige civile.

Her kan du se hele interviewet med Oussama El Saadi efter terrorangrebet i Paris.

Her bæres Omar El-Husseins kiste. (Video: Kenneth Meyer)

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere