Omstridt bevægelse aflyser demonstration efter trusler

Konkrete trusler mod Pegida-stifter Lutz Bachmann får bevægelsen til at aflyse demonstration i Dresden

Den såkaldte Pegida-bevægelse, der kræver stop for muslimsk indvandring, har aflyst en demonstration i den tyske by Dresden, der skulle have fundet sted mandag, oplyser organisationen på sin Facebook-side.

Aflysningen af Pegida-demonstrationen sker efter konkrete trusler fra islamistiske ekstremister mod bevægelsens stifter, Lutz Bachmann. Ifølge nyhedsbureauet dpa har de tyske myndigheder modtaget oplysningerne om truslerne fra udenlandske efterretningstjenester

- Da et angreb formentlig vil forårsage mange sårede, og vi tager ansvaret for deltagernes sikkerhed alvorligt, har vi følt os tvunget til at tage dette skridt efter drøftelser med efterretningstjenester og politiet, skriver Pegida på Facebook.

I stedet for mandagens demonstration, der ville have været bevægelsens 13., opfordrer bevægelsen folk til at sætte lys og tyske flag i vinduerne.

Politiet i Dresden har forbudt alle offentlige udendørs-forsamlinger mandag på grund af forhøjet terrortrussel.

Ved protestaktioner i netop Dresden tidligere på måneden har tusindvis af mennesker sluttet sig til den stærkt højreorienterede Pegida-bevægelses demonstrationer mod, hvad de betegner som snigende islamisering af Tyskland.

Pegida står for "patriotiske europæere imod islamisering af aftenlandene".

Demonstrationerne har affødt moddemonstrationer andre steder i Tyskland til fordel for tolerance og bekæmpelse af islamofobiske bevægelser.

- Had, racisme og ekstremisme har ingen plads i dette land. Vi er et land baseret på demokrati, tolerance og åbenhed over for verden, sagde den tyske kansler Angela Merkel tidligere på ugen forud for en tolerance-demonstration i Berlin.

0 kommentarer
Vis kommentarer