Annonce:
Annonce:

Omstridt lov udskydes

Den omstridte retsreform i Israel udskydes, skriver flere internationale medier

En kæmpe menneskemængde var troppet op i Tel Aviv d. 25. marts for at demonstrere mod den israelske premieremininster og hans plan om at reformere det juridiske system i landet

Der har de seneste dage været voldsomme demonstrationer i Israel
Annonce:
Følg Samfund

Den stærkt omdiskuterede retsreform i Israel er udskudt.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der citerer Israels sikkerhedsminister Itamar Ben-Giv, som er leder af koalitionspartiet Otzma Yehudit.

Ifølge mediet er retsreformen, der har splittet landet i to og forårsaget massive protester, sat på pause indtil den næste parlamentariske samling i april.

Itamar Ben-Giv har tidligere truet med at aftræde som minister, hvis reformen blev sat i bero, men nu melder han altså, at premierminister Benjamin Netanyahu har accepteret netop dette.

- Jeg er gået med til at droppe mit veto mod en annullering af lovgivningen, til gengæld for at premierminister Benjamin Netanyahu forpligter sig til, at lovforslaget sendes til godkendelse i Knesset (Israels parlament, red.) ved næste samling, siger Ben-Gvir i en udtalelse, skriver Ritzau.

Annonce:

Den omstridte reform omfatter blandt andet at formindske den israelske højesterets betydning og give regeringen større indflydelse, når der skal udpeges dommere.

Den vil også gøre det muligt med simpelt flertal i parlamentet at underkende afgørelser i højesteret.

Massiv modstand
Det har dog ikke været konsensus om, at reformen skulle stemmes igennem. Først tordnede landets forsvarsminister mod loven, og senere mandag bad den israelske præsident, Isaac Herzog, om at regeringen skulle standse arbejdet med reformen.

'Af hensyn til sammenholdet blandt det israelske folk og af hensyn til ansvar opfordrer jeg jer til øjeblikkelig at standse lovgivningsprocessen', skrev præsidenten på Twitter.

Og befolkningen har været talstærkt til stede på gader og stræder i Israel for at protestere.

Benjamin Netanyahu er mandag eftermiddag mødt op i Knesset for at holde tale. Han har endnu ikke udtalt sig om udskydelsen.

Israels præsident går imod Netanyahu: Stop omstridt reform

Skæbnesvangre timer: Giver han efter for presset?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: