Omstridt video: Israelsk politi skyder palæstinensisk kvinde

Kvinden blev fredag skudt af israelsk politi i det nordlige Israel. Omstændighederne omkring skyderiet er dog uklare. Advarsel: Voldsom video

Her ses hændelsen, hvor en palæstinensisk kvinde bliver skudt. ADVARSEL: VOLDSOM VIDEO.

En palæstinensisk kvinde blev fredag skudt af israelsk politi i den nordisraelske by Afula, men de nærmere omstændigheder omkring skyderiet afhænger i høj grad af hvem man spørger.

Ifølge flere israelske medier havde kvinden forsøgt at knivstikke en soldat fra De Israelske Sikkerhedsstyrker forud for skyderiet. Derfor valgte politiet at uskadeliggøre kvinden ved at skyde mod hendes underkrop, hvilket dog ikke bragte kvinden i livsfare. Jerusalemonline omtaler kvinden som 'terrorist'.

Palæstinensiske medier har dog en noget anden udlægning af sagen. For eksempel beretter The Palestine Chronicle at skyderiet mindede om en regulær henrettelse, og ifølge International Middle East Media Center var kvinden oven i købet ubevæbnet.

På sociale medier er der også løbet rygter om at kvinden skulle være blevet dræbt af skuddene. Både pro-israelske og pro-palæstinensiske medier beretter dog at kvinden befinder sig på hospitalet, hvor hun kommer sig over sine skudsår.

Hamas: Ny antifada under opsejling
Skyderiet er en del af den seneste tids eskalerende uroligheder mellem israelere og palæstinensere.

Fredag blev seks palæstinensere dræbt af israelske sikkerhedsstyrker, hvorefter der senere på dagen blev affyret en raket fra Gaza-området mod Israel.

Se også: Konflikt spidser til: Raket affyret fra Gaza mod Israel

Urolighederne har fået Hamas til at varsle en ny antifada.

En af organisationens højtstående ledere Ismail Haniyeh sagde i en prædiken fredag, at den anden intifada er blevet 'genoplivet'.

- Dette er fredag. Det er vredens dag. Det er en dag, der vil repræsentere starten på en ny intifada i hele Palæstina, sagde Ismail Hanieh til sine følgere efter bønnen ifølge Reuters.

Antifada:

Intifada er arabisk og betyder 'oprør'.

Den første intifada mod Israel varede fra 1987 til 1992 og startede i Jabbalya i Gaza, hvor voldelige demonstrationer og protester hurtigt spredte sig over hele Gaza og dernæst til Vestbredden og Jerusalem.

Den anden intifada, også kaldet al-Aqsa-intifadaen startede i september i 2000, efter den daværende israelske leder Ariel Sharon besøgte Tempelbjerget i Jerusalem.

På den ene side ses intifadaen som en kamp for befrielse, mens den på den anden side ses som terror.

Både Israels primierminister Benjamin Netanyahu og den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas har udtalt ønsker om ro, mens det forsøges at nedtone og kontrollere volden.

190 kommentarer
Vis kommentarer