Omvendt cykelstativ til grin: Her er forklaringen

Et skørt billede af et cykelstativ, der vender forkert og derfor er umuligt at parkere i, har en god forklaring.

Her er billede af det omvendte cykelstativ (Foto: Johnny Plougmann)
Her er billede af det omvendte cykelstativ (Foto: Johnny Plougmann)

Et billede af et ganske normalt cykelstativ går i øjeblikket viralt på det sociale medier.

Men der er noget galt.

Du skal nemlig være mere end almindeligt kreativ, have en meget lille cykel eller være ejer af en vandcykel, hvis det skal lykkes dig at parkere din cykel på et nyligt opstillet stativ.

Det skyldes, at Københavns Kommune har vendt et cykelstativ på Christianshavn i København, så det peger mod vandet i stedet for vejen.

God forklaring
Men der er mening med cykel-galskaben.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Miljø- og Teknikforvaltnings serviceområdechef, Anders Møller, der har en ganske god forklaring på, hvorfor cykelstativet vender den gale vej.

- Vores medarbejdere kommer ud til stedet for at sætte stativet op, men bilen der holder på billedet holder i vejen, så de ikke kan vende det rigtigt.

- Men de beslutter sig for at smide pælene i alligevel, fordi det er det klart mest tidskrævende. Når så bilen er væk kan de let vende stativet om, siger Anders Møller til Ekstra Bladet.

Sparet tid
Ifølge serviceområdechefen har kommunen forsøgt at finde ejeren med hjælp fra politiet siden onsdag, hvor stativet blev sat op. Men det er stadig ikke lykkedes.

- Måske er vedkommende på ferie, for bilen holder der stadig. Nu har vi så givet ejeren en chance mere, inden politiet eventuelt vælger at fjerne bilen, en ved at vende det forkert af vi rent faktisk sparet en arbejdsgang, siger Anders Møller.

Ekstra Bladet har også talt med Johnny Plougmann, der har taget billede.

Han fortæller, at han opdagede det skøre cykelstativ lørdag.

159 kommentarer
Vis kommentarer