Op mod 890 mennesker dræbt i etniske sammenstød

Mindst 890 mennesker menes dræbt i etniske sammenstød i december DRCongo ifølge FN, skriver Reuters

Op mod 890 personer mistede livet over tre dage i sammenstød mellem etniske grupper i december i Den Demokratiske Republik Congo.

Det skønner FN i en erklæring onsdag og advarede om, at antallet muligvis kan være endnu højere.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kampene mellem grupperne Banunu og Batende i Mai-Ndombe-provinsen har gennem flere år været nogle af de værste i landet.

- Jeg bliver nødt til at påpege, at de 890 personer er det antal personer, vi kender til, som rent faktisk blev begravet, siger Ravina Shamdasani, der er talskvinde fra FN.

Men hun påpeger, at der er meldinger om, at mange flere er blevet dræbt, og at deres lig kan være blevet smidt i en flod.

Sammenstød mellem lokale grupper rundt om byen Yumbi førte til, at omkring 160.000 personer flygtede langs Congofloden.

- Der er meldinger om, at mange flere muligvis er blevet dræbt, og at deres lig kan være blevet smidt i Congofloden eller er blevet brændt, siger FN-talskvinden.

I erklæringen fremgår det derudover af 465 bygninger er blevet brændt ned eller plyndret. Det gælder private hjem og bygninger som skoler, sundhedscentre, markeder og kontorer fra den nationale valgkommissionen.

Volden brød ud på grund af en uoverensstemmelse med bånd til en begravelse af en af grupperingernes ledere, lyder det fra FN.

Blodbadet har ikke direkte forbindelse til valget i Congo, der fandt sted omkring årsskiftet.

Men en lokal aktivist har alligevel fortalt Reuters, at gruppen Batendes ledere støtter den siddende koalition, mens Banunu støtter oppositionen.

Valget 30. december skulle efter hensigten være det første demokratiske af sin slags, siden landet blev uafhængigt fra Belgien i 1960.

Men håbet om en æra efter 18 år med en kaotisk regering er ved at svinde ind efter flere kontroverser både i forhold til kampe og politisk.

0 kommentarer
Vis kommentarer