Annonce:
Annonce:

Op til 23 grader fredag

Foreløbig ser det ud til lidt ustadigt sommervejr i juni. Der kan komme op til 15 mm regn nogle steder tirsdag

Der kommer sommertemperaturer til weekenden, men først skal vi noget grueligt igennem, siger meteorologerne. (Foto: Rumle Skafte, Polfoto.)
Der kommer sommertemperaturer til weekenden, men først skal vi noget grueligt igennem, siger meteorologerne. (Foto: Rumle Skafte, Polfoto.)
Annonce:
Følg Samfund

Endelig får vi sommer i Danmark.

Onsdag kommer et højtryk ind over landet. Det kan sandsynligvis sørge for lidt mere varme, som bliver liggende lidt.

I den næste uges tid ser det dog kun ud til en enkelt sommerdag med ideelt vejr. Den rammer til gengæld fredag, som er grundlovsdag, hvor de fleste har fri.

- Det er jo tæt på de 25, men en 18 til 23 grader. Mon ikke at de fleste vil få omkring en 20 grader. Så kan der være lokalt nede i det sønderjyske, hvor man kan nå en tand højere til omkring de 23 grader. Det bliver nok den første dag i rigtig lang tid, hvor det smager af sommer, det er på fredag, forudsiger vagtchef ved DMI Frank Nielsen.

Weekenden ser stadig pæn ud, men meteorologerne har trukket en anelse i land i forhold til tidligere månedsudsigter. Her forudsagde DMI helt op til 25 grader hen mod weekenden. Nu ligger buddet et par grader lavere.

Annonce:

- Faktisk lørdagen byder for langt de flestes vedkommende på pænt vejr med sol og tørvejr. Ikke så varmt som om fredagen, men en 15 til 20 grader og aftagende vind. Og så bliver det bare en tand bedre om søndagen, ser det ud til, lige omkring de 20 grader. Det er ikke meget varme, men det er stille og roligt vejr med lidt sol, så det vil føles ganske dejligt, siger Frank Nielsen.

Men desværre skal vi lige gøre os fortjent til det gode vejr først.

Voldsom regn tirsdag
- Vi skal noget lidt grueligt igennem de næste par døgn, som Frank Nielsen udtrykker det.

Især tirsdag bliver lidt af en prøvelse, for vejret kommer til at minde mere om efterår, siger han.

I Nordjylland kan der komme helt op til 15 millimeter regn. De største mængder regn kommer til at falde nord for en linje fra Esbjerg til Randers. Og som om det ikke var nok, så kommer nord-, vest- og midtjyderne for alvor til at stå for skud med vind op til kuling.

Annonce:

- Især den vestlige del af Danmark får en ordentlig vandgang og ret så blæsende vejr. Så det er faktisk sådan en tirsdag, der minder mere om efterår end sommer. Det er måske kun i Sydøstdanmark, hvor vi får noget lun luft op, øst af det her regnvejr, hvor luften er forholdsvis lun i morgen, en 16-17 grader. Ellers så er det faktisk en rigtig skidt dag i morgen med blæst og regn, siger Frank Nielsen.

København får først på dagen tørvejr, men også her og på Sydsjælland får man regn senere på dagen tirsdag. Det bliver dog i mindre mængder end i Jylland.

Ustabilt sommervejr
Højtrykket, som kommer ind lige før weekenden ser ud til at placere Danmark på den varme side af en polarfront i anden uge af juni og hæve temperaturen. 

Men det bliver generelt svært at få stykket mere end nogle få sommerdage med sol og 20 grader sammen ad gangen i juni. Derfor gælder det om at nyde og udnytte sommerdagene, når de dukker op, siger han.

- Middeltemperaturen går jo helt sikkert op. Men det, folk jo selvfølgelig efterspørger, 'Kan vi få de her 25-30 grader med fuld sol i en længere periode?', det synes jeg, er lidt svært at se, siger han.

Annonce:

- Det er ikke umuligt, at vi lige pludselig får en uge, hvor det låser sig fast, det der højtryksvejr. Det kan jeg bare ikke se endnu. Det sker ikke i de første 10 dage.  Men der kommer noget højtryk forbi flere dage, så det skal nok hjælpe på det. Men man kan ikke regne med en hel uge ad gangen i øjeblikket.

DMI forudsiger i en månedsudsigt, at der kan komme flere sommerdage i anden uge af juni, men det kommer an på, hvor højtrykket lægger sig.

- Der er gode chancer for nogle dage med sommertemperaturer op omkring 25 til 28 grader - lokalt måske endda op til ca. 28 grader, står der i månedsudsigten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: