Op til 50 millimeter regn i dag: Her falder det

DMI melder om risiko for kraftig regn og op mod fem centimeter regn i store dele af landet onsdag

Bygevejret bliver tilsyneladende hængende over Danmark i morgen med. Foto: Jens Dresling
Bygevejret bliver tilsyneladende hængende over Danmark i morgen med. Foto: Jens Dresling

En frontzone er netop nu gået i land i det sydlige Danmark, og det vil ifølge DMI sprede sig ud over landet i løbet af dagen med risiko for kraftig regn i store dele af landet.

- Det bliver et meget vådt døgn. Vi kan forvente stedvis kraftige byger, der vil vare ved indtil i morgen formiddag. Der er risiko for op til 50 millimeter i det nordvestlige Sjælland, omkring Aarhus og Djursland samt det centrale Jylland, siger Martin Lindberg, vagtchef ved DMI.

Ifølge prognoserne, så er det dog hele landet, der skal berede sig på en kraftig skyller, da der er risiko for 30 millimeter regn lokalt i store dele af landet.

Trækker mod øst
Som dagen skrider frem, vil regnvejret også nå den østlige del af landet, og her vil det ifølge DMI blive hængende til torsdag formiddag.

- De kraftige byger vil klinge af i morgen formiddag, men eftersom frontzonen stadig ligger over Danmark, så vil der forekomme mindre byger over det meste af landet, siger Martin Lindberg.

I løbet af aftenen tager vinden også til og ved kysterne ud til Østersøen og ved Storebælt bliver vinden frisk til kuling.

I løbet af torsdagen, er der en spinkel chance for at se solen, og den bliver ifølge DMI størst i den sydvestlige del af landet.

Temperaturen i dag og i morgen vil ligge på mellem 15 og 18 grader.