OPDATERET: Efteråret ramte Danmark - se de vilde billeder

OPDATERET: Regn og tordenbyger ramte flere steder i Danmark - resten af landet står for tur - advarsel mod varm damp og løse kloakdæksler

OPDATERET: Efteråret ramte Danmark - se de vilde billeder

Regnen er væltet ned over Danmark - her er det flere absurde scener i København. (Video: Privatoptagelser)

Efter den kraftige regn fredag morgen og formiddag flere steder i hovedstadsområdet melder HOFOR (Hovedstadens Forsyning) , at borgerne nu skal være opmærksomme på, at oversvømmelser kan påvirke såkaldte varmekamre under fortov og gader.

Oversvømmelse af varmekamre, der rummer fjernvarmerør og installationer kan give varm damp. Derfor opretter HOFOR flere steder såkaldte 'New Yorker-skorstene' der altså skal lede varm damp ud højere oppe, så folk forhåbentligt ikke får den meget varme damp på sig.

Se mere video på localeyes.dk

HOFOR melder desuden i en pressemeddelelse, at man skal være opmærksomme på løsrevne dæksler på veje og gader.

Selvom solen atter kigge frem mange steder i hovedstadsområdet her ved frokosttid, gik det hårdt for sig blandt vejrguderne fredag morgen, da et voldsomt uvejr brød ud i lys lue midt i morgentrafikken.

I store dele af København og omegn væltede regnen ned, mens lynet også slog ned mange steder. Forvent at gå den første efterårsweekend i møde med regn og efterårsvejr.

Store haglbyger ramte flere steder i København og skabte problemer for morgentrafikken, og DSB melder, at der er forsinkelser på S-togene

Så er der et is-bad til bilisterne. Foto: Kenneth Meyer
Så er der et is-bad til bilisterne. Foto: Kenneth Meyer

Her ses noget af det sne og hagl, der faldet fredag (video: Kenneth Meyer)
 

Fredag morgen ramte regnen Nordjylland og dele af København, som oplevede lokale torden- og haglbyger. Resten af Danmark skal forvente blæsende og vådt vejr resten af fredagen.

DMI udsendte et varsel om, at Vestjylland bliver ramt af et store regnbyger, og at der i nogen områder kan falde op til 35 mm regn. I resten af landet vil der være enkelte byger, og flere steder vil der falde op til 10 mm regn.

- Der ligger et lavtryk ude i Nordsøen, som står og hamrer byger ind over kysterne i Vestjylland, og det er det, som godt kan give voldsomt vejr, sagde vagtchefen hos DMI, Michael Skelbæk til Ekstra Bladet.

Uvejret vil trække ind over landet vestfra, og vil være kraftigst ved kysterne.

Uvejret giver problemer

Store dele af København og omegn blev ramt af uvejret fredag morgen, og lyn slog ned flere steder.

Midt under det voldsomme uvejr, slog et lyn ned i et træ i Lyngby (Foto: Privat)
Midt under det voldsomme uvejr, slog et lyn ned i et træ i Lyngby (Foto: Privat)

På Triumfvej i Lyngby blev et træ ramt.

- Vi fik en melding om, at et lyn havde ramt et træ, hvorefter det var væltet ned i en varebil, siger Jens Møller, vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, til Ekstra Bladet.

I første omgang lød meldingen, at der var en person inde i bilen. Ti minutter efter alarmen, som politiet fik 8.32, kunne det konstateres, at der ikke var sket nogen skade med personen i vognen.

- Men det er da dramatisk. Hvor uheldig skal man være for at komme kørende lige der, hvor lynet slår ned og vælter et træ, lyder det fra vagtchefen.

Selvom der altså ikke er sket nogen personskade, har træet spærret hele vejen, hvorfor der efterfølgende har været et større oprydningsarbejde.

Solen vender tilbage i næste uge

Selvom den første efterårsweekend varsler et skifte i vejret, er det ikke helt slut med solskin og varme eftermiddage. I næste uge vender det gode vejr tilbage.

- Der kommer pænt med sol, og solen kommer til at dominere over skyerne. Vi får pænt vejr, fordi vinden lægger sig, så det bliver nogle rigtig gode dage, siger vagtchefen ved DMI, Michael Skelbæk.

Han forudsiger, at temperaturen også godt kan komme op på den gode side af 20 grader.

Nogle steder måtte folk simpelthen reddes fra vandmasserne (video: Kenneth Meyer)
 

Her kan du se lynet slå ned ved Søllerød (video: Local Eyes)
 

DMI: Indian Summer på vej til danskerne
 

Har vejret forårsaget noget voldsomt i dit område, skriv til os på 1224 (koster alm. sms-takst)