Opdrager sønner kønsneutralt: Lad dog drengene gå i kjole!

I en lille by i England render to tvillinge-drenge rundt i kjole. Deres forældre har nemlig besluttet sig for at opdrage dem ‘kønsneutralt’. Mød drengene i kjole og deres forældre i videoen her

I videoen kan du møde de to drenge i kjole og deres forældre (Video: Mark Forrer/ Barcroft Media)

- Vores afslappede opdragelse vil en dag gøre vores to drenge til gode fædre

Sådan siger forældrene til de 5-årige tvillinge-drengene Caleb og Kai, som synes det er sjovt at lege med dukker og gå i kjole. Men de leger også røvere og politi.

- Vi lader dem vælge hvad de har lyst til. Sådan har vi gjort siden dag et, fortæller drengenes mor, 33-årige Gabriella Haughton-Malik.

- De skal føle, at de kan udtrykke sig selv, og jeg fortæller dem at de er smukke, ligegyldigt om de har bukser eller kjole på.

Efter at have set Disney-filmen 'Frost', blev tvillingedrengene fascineret af filmens to kvindelige hovedpersoner, Anna og Elsa og deres overdådige kjoler.

- Vi var ude for at købe skoleuniformer, da drengene fik øje på de her kjoler.

- De gik helt amok over de kjoler, så jeg gav efter og købte dem til dem, forklarer Gabriella Haughton-Malik.

Artiklen fortsætter under billedet.

Tvillingebrødrene Caleb og Kai elsker deres kjoler. (Foto: Barcroft)
Tvillingebrødrene Caleb og Kai elsker deres kjoler. (Foto: Barcroft)
 

Udover at klæde sig i kjoler, ordner drengene også hinandens hår og negle, og i stedet for at irettesætte drengenes feminine lege, opfordrer forældrene de to drenge til at være kreative, og udtrykke alle sider af deres personlighed.

- Jeg synes det viser, at de er omsorgsfulde mennesker når de leger med dukker, og hvis de får børn, bliver de forhåbentligt også omsorgsfulde forældre, siger Gabriella Haughton-Malik.

Drengene leger dog ikke kun med pigelegetøj, og kan også sagtens kaste sig ud i en voldsom leg med legetøjsgeværer og -sværd, ligesom de også gerne klæder sig ud som pirater eller Darth Vader.

Blev flove i IKEA
Gabriella Haughton-Malik og drengenes far, Joe Haughton-Malik er begge blevet opdraget på traditionel facon, og selvom deres familier af og til løfter et øjenbryn over den anderledes opdragelse, får det ikke Gabriella til at tvivle på sin facon.

- Nogle gange er jeg bekymret for, om de skal blive drillet. De er før blevet flove over at have kjoler på udenfor hjemmet. Børn kan sagtens sige ting som 'det er pigelegetøj' eller 'du er klædt som en pige', fortæller Gabriella Haughton-Malik.

Drengene kan nemlig godt være knap så fulde af selvtillid udenfor hjemmets fire vægge, som de er derhjemme, og der var blandt andet en episode i IKEA, hvor alle stirrede på dem. Derfor ville de pludselig ikke have kjolerne på længere.

Parret er dog overbevist om, at deres version af børneopdragelse på lang sigt vil skabe to omsorgsfulde og forstående individer.

- De er heldige at have så mange muligheder, hvor de kan gøre præcist hvad de vil, og ikke har nogle begrænsninger for deres fantasi, lyder det fra Joe Haughton-Malik.

- Så længe der er lykkelige, er jeg ligeglad hvad de gør, eller hvem de er.

91 kommentarer
Vis kommentarer