Annonce:
Annonce:

Opfordrer præsidenter til at slå hovederne sammen

Tidligere FN-generalsekretær Ban Ki-Moon anbefaler, at Joe Biden og Xi Jinping finder fælles arbejdsmetoder før FN-topmøde i Glasgow

Ban Ki-Moon anbefaler, at præsidenterne på billedet mødes igen. Foto: POOL New/Ritzau Scanpix
Ban Ki-Moon anbefaler, at præsidenterne på billedet mødes igen. Foto: POOL New/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Ban Ki-Moon, tidligere FN-generalsekretær, opfordrer den amerikanske præsident, Joe Biden, og Kina's præsident, Xi Jinping, til at mødes, før det historiske FN-topmøde (COP26) i Glasgow 31. oktober.

Det skriver The Guardian.

Ifølge den britiske avis efterspørger Moon et ambitiøst mål for at reducere den globale opvarmning frem til 2030, hvilket stormagterne står på mål for.

Xi Jinping mødte den tidligere amerikanske præsident, Barack Obama, uger før klima-topmødet i Paris tilbage i 2015, og det er sådan et type møde, som den tidligere FN-generalsekretær mener kan være løsningen.

- Biden og Xi (Jinping, red.) skal gøre, som de plejede at gøre med Obama. Parisaftalen var måske ikke mulig uden disse to lande, siger Moon ifølge The Guardian.

På nuværende tidspunkt er der ikke aftalt et møde mellem præsidenterne, der leder landene med de største økonomier i verden. Dog har de to præsidenter ifølge The Guardian haft en længere telefonsamtale, hvor klimaet blev diskuteret.

Rettes kikkerten imod det historiske topmøde i Skotland, ligger det ikke i kortene, at den kinesiske præsident deltager til Cop26 31. oktober eller G20-ledermødet samme weekend - han har nemlig ikke forladt Kina siden starten af coronapandemien.

Formået med Cop26 er at 'holde 1,5 grader i live', hvilket altså betyder, at verden reducerer emissioner, så den globale opvarmning holdes inden for 1,5 grader.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: