Opfordring til kvinder: Gro et overskæg for mændenes skyld

Amerikansk firma opfordrer nu kvinder til at støtte kampen mod testikelkræft på en ny facon

'Vi er et mærke skabt til kvinder, men vi er begejstrede for at støtte mændene i vores liv - vi matcher bidrag 100% op til 50.000 dollars', lyder det fra firmaet Billie.

Ligesom mænd i årevis har kunnet støtte kampen mod brystkræft ved at erhverve sig et lyserødt 'Støt Brysterne'-badge, skal kvinder nu også til at gro et overskæg for at støtte kampen mod testikel-kræft gennem Movember-bevægelsen.

I hvert fald hvis det står til den amerikanske barberbladsproducent Billie, som producerer barberblade designet specielt til kvinder.

Kvinder over hele verden er begyndt at dele billeder af deres kropsbehåring under hashtagget #januhairy. Modelfoto: Shutterstock Samfund Derfor viser kvinder lige nu behårede ben og armhuler på nettet

'Nyhed: Kvinder har overskæg. Vi er blevet oplært i at gemme dem, afblege dem, barbere dem - men det gør dem ikke mindre virkelige. Uklare og svage eller mørke og blændende, de er der! Så til denne Movember lader vi vores (tidligere) tophemmelige hår på overlæben gro', lyder det i et opslag på Billies Facebook og Instagram, hvor firmaet lover at matche de donationer, der kommer ind:

'Vi er et mærke skabt til kvinder, men vi er begejstrede for at støtte mændene i vores liv - vi matcher bidrag 100% op til 50.000 dollars.'

Billie beskriver sig selv som et 'barberings- og kropsbrand for kvinder, som er på en mission for at normalisere kvinders kropsbehåring og bryde stigmaer', hvilket man blandt andet gjorde med en stor kampagne i 2018.

I skrivende stund har 'Team Billie' indsamlet 480 dollars til Movember-kampagnen.

Louise Kjølsen vil ikke barbere sig under armene resten af måneden. Her ses hun et par dage inde i forsøget. Foto: Privat Danske kendte Twerk Queen dropper skraberen: - Det er så tabubelagt!

Overskæg fra arkivet. Og ja, det er Burt Reynolds. (Foto: AP) nationen Er det ikke? Jo, det overskæg går man ikke fejl af

30 kommentarer
Vis kommentarer